Uznemirujuće

VELJINIH ŽRTAVA IMA DVOSTRUKO VIŠE?! Naredna 3 dana ključna za istragu, evo kako će im biti "provaljeni" telefoni!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Srbija je nabavila najsavremeniju opremu kako bi otkrivala zločince i kontrolisala njihovo međusobno komuniciranje.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Istraga protiv klana Veljka Belivuka traje, i javnost je imala priliku da nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije vidi nekoliko prizora koji će svima sigurno ostati urezani u sjećanje.

Javnost ipak nije vidjela snimke, već fotografije žrtava ovog surovog klana. Do sada je ekipa Veljka Belivuka povezivana sa tri ubistva, da bi predsjednik Srbije nakon sjednice rekao da je taj broj povećan na četiri, ali je moguće da žrtava ima i do sedam.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu se, zajedno sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom obratio javnosti nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije, na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda bila i obračunavanje države sa kriminalom u Srbiji.

Snimci i fotografije mučenja i ubistava pripadnici klana su pravili kao upozorenje, ali su ih i slali jedni drugima putem šifrovanih aplikacija. Snimci prikazani u subotu uveče navodno su pronađeni u telefonu jedne djevojke koja je po svemu sudeći sarađivala s klanom.

Međutim, pored do sada objavljenih podataka da postoje dokazi za tri ubistva koja je počinila gorepomenuta kriminalna grupa, predsjednik Srbije je rekao da će se tek objelodaniti nova saznanja.

Srbija je za potrebe ove istrage nabavila posebne uređaje koji mogu da pristupe podacima u telefonima koji imaju visoke standarde enkripcije. 

 On je naveo da postoji osnovana sumnja za još likvidacija grupe okupljene oko Veljka Belivuka i Marka Miljkovića: "Rat između dva klana, Zvicera i Bojovića, dostigao je najgoru moguću razmjeru u kome su ljude na monstruozan način ubijali. Veoma je jasno da sad znamo i za četvrto ubistvo, mislimo da će biti i peto i šesto i sedmo. Tužilac je obavio sve što je trebalo", zaključio je predsjednik Srbije.

UZNEMIRUJUĆE! Fotografije tela žrtava Belivukovog klana:

Prema njegovim riječima, država je nabavila najsavremeniju opremu kako bi raskrinkavala kriminalne klanove slične Belivukovom i kako bi presretala njihovo komuniciranje preko aplikacija koje koriste.