VIDEO

EVO NA ŠTA SE MIKA ALEKSIĆ ŽALIO U PRITVORU: Zaštitnik građana Zoran Pašalić otkrio o čemu su razgovarali u zatvoru!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Njih dvojica razgovarali su prilikom posjete Pašalića Okružnom zatvoru u Beogradu.

Izvor: MONDO/Goran Šivački/Youtube/screenshot/Studio B

Zaštitnik građana Zoran Pašalić juče je u Okružnom zatvoru posjetio učitelja glume Miroslava Aleksića, osumnjičenog za silovanje i seksualno zlostavljanje desetak polaznica škole.

Zoran Pašalić je sa Aleksićem razgovarao o uslovima i tretmanu u zatvoru nakon pritužbe Aleksićevog advokata Zorana Jakovljevića.

"Ovo je redovna posjeta Okružnom zatvoru u Beogradu, između ostalog smo razgovarali sa gospodinom Aleksićem, ali i ostalim pritvorenicima o uslovima u pritvoru, u smislu smeštajnih uslovima, zdarvstvene njege i odnosa osoblja prema pritvorenicima", rekao je ombudsman.

On je otkrio da se Aleksić nije žalio na njegovu poziciju u zatvoru, već na dužinu trajanja postupka, odnosno dužine trajanja pritvora.

"To je bila tema, ali moram da dodam da zaštitnik građana nema nadležnost da utvrđuje valjanost postupanja tužilaštva i sudova", objasnio je Pašalić.

On je obišao prostorije gdje se nalaze pritvornici i, kako kaže, niko nije imao zamjerke, osim što su pojedinci imali žalbe što se tiče smještajnih uslova.

"Ali taj dio koji je nama bio u fokusu je dio zatvora koji treba da se renovira", rekao je Pašalić.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Podsjećamo, Mika Aleksić se nalazi u pritvoru još od januara zbog optužbi za seksualno zlostavljanje i silovanje.