Region

TAJNA MREŽA! Sprega funkcionera i mafijaša u zavjeri protiv Vučića i njegove porodice!

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Monstruozni krajnji cilj uvezanih pripadnika kriminalnog miljea, dijela MUP, ali i pravosuđa bio je, kako se istražuje, likvidacija šefa države i preuzimanje političke moći

Izvor: Kurir

Najokoreliji kriminalni klanovi sa naših prostora, čije su vođe Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Darko Elez nedavno uhapšeni, bili su dio čitave zavjereničke mreže koju su s djelom srpskih državnih funkcionera iz policije, ali i pravosuđa, pleli oko predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, a sa monstruoznim krajnjim ciljem - likvidacijom šefa države i preuzimanjem političke moći!

Ovakav zastrašujući plan nije veliko iznenađenje za sagovornike Kurira, bezbjednosne stručnjake, naročito, kako kažu, imajući u vidu poslednja dešavanja i saslušanja nekih od bivših ili sadašnjih funkcioner, poput Dijane Hrkalović, nekadašnje državne sekretarke MUP, i Slaviše Kokeze, predsjednika FSS, koji su odbili da odgovore na pitanje o ugrožavanju bezbjednosti predsjednika Vučića - konkretno, o pripremama za njegovu likvidaciju!

Da sve ukazuje na pokušaj grupnog udruživanja da bi se uticalo na politička zbivanja u Srbiji, za Kurir ocjenjuje bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović. - Jedan dobar dio ljudi iz političkih krugova, sudstva i tužilaštva je očito ispleo jednu čvrstu mrežu koja je vezana za Srbiju, ali i za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Djeluje kao pokušaj grupnog udruživanja da bi se uticalo na politička zbivanja u Srbiji. Pitanje je jedino ko je koordinirao radom te organizacije, ko je organizovao sve, a moguće je da je, pored domaćeg faktora, uticaj imao i neki strani. Pritom, sve ovo liči na period pred ubistvo Đinđića i zato službe moraju da posvete potpunu pažnju ovom slučaju - istakao je Nicović.

Reflektori ka Belivuku

Podsjetio je i da je sudija Aleksandar Stepanović, predsjednik Višeg suda u Beogradu, za kog je Kokeza rekao da mu je savjetovao odbijanje poligrafa, pokušavao da se opravda tvrdeći da ne poznaje Kokezu, dok su njih dvojica, tvrdi Nicović, viđani zajedno na nekim rođendanima.