Region

PROVALJENA TAJNA APLIKACIJA VELJE I EKIPE! Sjekli djelove tijela i iživljavali se, pa snimke slali i porodicama žrtava?!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Inspektori uspjeli su da uđu u zaštićenu aplikaciju gdje su pronašli jezive snimke i fotografije zlodjela uhapšenih mafijaša.

Izvor: MUP Srbije/Mondo/Stefan Stojanović/YouTube/Printscreen/WatchMojo.com

Beogradska policija došla je do monstruoznih snimaka i fotografija na kojima mafijaši iz klana Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, navodno kolju ljude, sjeku im glave i komadaju tijela.

Inspektori koji mjesecima sprovode istragu protiv ove kriminalne bande uspjeli su da uđu u zaštićenu aplikaciju koja je mafijašima služila kao glavno komunikaciono sredstvo i tamo su navodno pronašli jezive snimke i fotografije.

Slali snimke i porodicama žrtava

Pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka koja je poslednjih godina preuzela primat u beogradskom podzemlju, komunicirali su isključivo putem šifrovane aplikacije.

"Došli smo se do jezivih otkrića od kojih će neka biti i objavljena kako bi se vidjelo o kakvim se monstrumima ovdje zapravo radi kako neko ne bi slučajno imao bilo kakvu dilemu. Belivukov klan je preko aplikacije koja koristi šifrovane podatke, ugovarao sve poslove, preko nje su dilovali narkotike, naručivali ubistva, dogovarali akcije", rekao je izvor iz istrage za "Informer", pa dodao:

"U toj aplikaciji su pronađeni i jezivi snimci. Na njima se vidi kako ubijaju ljude, kako ih najstrašnije muče, sjeku im glave. Odsjecali su ljudima tokom mučenja djelove tijela. Iživljavali su se na najbolesnije načine i što je još gore, te su video-snimke proslijeđivali jedni drugima, ali su ih koristili i kao prijetnju za svoje protivnike i saradnike ako odbiju nešto da urade. Čak su u nekoliko navrata snimke slali i porodicama ubijenih", tvrdi ovaj izvor.

Nisu obučeni profesionalci

Bivši šef beogradske policije Marko Nicović istakao je prethodno da su se kriminalci Velje Nevolje služili kolumbijskim i meksičkim metodama i praksom dugom 20 godina, ali da ipak nisu obučeni profesionalci.

"Ekipa Velje Nevolje je više ekipa huligana i navijača, koji sigurno imaju hrabrosti, ali nemaju pažljive i osmišljene strategije. Ipak su oni ulični kriminalci, nisu obučeni profesionalci. Zato nije čudo što je toliko nasilja upotrijebljeno, što je ostalo dosta tragova i što su im ubistva bila na taj način obavljana", rekao je Nicović nedavno za MONDO.

Roditelji, sklonite djecu od televizora

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je prethodno da će najkasnije do četvrtka biti objavljena najnovija jeziva otkrića o istrazi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Ovu informaciju je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin koji je istakao da ćemo vidjeti stvari "koje nismo željeli da vidimo".

"Za nekoliko dana, najkasnije do četvrka, građanima Srbije pokazaćemo nešto što je zaista jezivo, kako bi mogli da vide da li se iza svega krije politika, zaštita režima ili se krije borba protiv jedne jako pasne kriminalne grupe. Čekamo dodatna vještačenja da ne bi neko sjutra rekao da to ne može posle da se koristi u dokaznom postupku. Kada budemo prikazivali te stvari moraćemo unaprijed ljudima da kažemo da sklone djecu. Javnost je dosad vidjela samo oružje, organizovanu grupu, pištolje, snajpere, pancire, metke, drogu, ali to nije ništa. Ono što slijedi šokiraće cijelu Evropu i cio svijet", istakao je Vučić.