Region

ACA BOSANAC PRIZNAO: Kokeza me povezao sa Belivukom! Demolirali su mi klubove!

Autor Kristina Stevović Izvor Kurir

Aleksandar Kajmaković, poznati beogradski ugostitelj je u policiji ispričao da je do poslovnih odnosa sa Belivukom - da mu njegova ekipa obezbjeđuje lokale (restorane, kafiće, klubove) - došao preko poznanstva sa Kokezom.

Izvor: Shutterstock, Starsport

Komplikacije su, kako je kazao nadležnima, počele kada je Kokeza 2016. više puta kontaktirao s njim i ubjeđivao da obezbjeđenje njegovog kluba "Kasina" preuzmu navijači Partizana. Kako je ovaj to odbio, u narednom periodu su navijači dolazili u klub, pravili probleme, a bilo je i policijskih racija.

Kako bi saznao šta se dešava, preko predsjednika FSS je stupio u kontakt s ljudima iz policije. Kajmaković je otkrio da je upoznao Dijanu Hrkalović, da ga je ona ispitivala da li je saradnik jednog od vođa "škaljaraca", a onda su nastavili viđanja s vremena na vrijeme. S policijom, tvrdi, više nije imao problema. Hrkalovićka mu je, otkrio je, rekla da ne brine ni oko Darka Eleza, koji mu je takođe pravio probleme.

U leto 2020. odlučio je da prepusti Belivuku obezbeđenje "Kasine", a kasnije mu je prepustio isti posao i u objektima "Temperament" i "Lafajet". Restoran "Temperament" je, tvrdi, otvorio sa Kokezom i ministrom Nebojšom Stefanovićem, a na predlog predsjednika FSS.

Kajmaković je policiji ispričao da ga je Stefanović, bivši ministar MUPa Srbije, tada uputio na Aleksandra Papića kao kontakt osobu, a dogovor je bio da prihodi od restorana idu "50 odsto Stefanoviću i Papiću", a po 25 odsto njemu i Kokezi. Stefanović je ove navode demantovao.

Tagovi