"Čudno mi je"

ALEKSANDAR VUČIĆ O PRIVOĐENJU SLAVIŠE KOKEZE: Imao sam povjerenje u njega, a on je odbio poligraf

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Oglasio se predsjednik Srbije.

Izvor: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je privođenje na informativni razgovor direktora FSS-a Slaviše Kokeze.

Slaviša Kokeza je priveden na informativni razgovor nakon što je Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, pomenuo njegovo ime u vezi sa Veljkom Belivukom i obezbjeđivanjem klubova.

"Ne bih da se izjašnjavam na bilo koji način da ne razumijem zašto čovjek u kojeg sam imao povjerenja odbija poligraf. Posebno zato što mu je rečeno da može i samo jedno pitanje da ide na poligraf, ne mora deset. Iako je ključno pitanje da li je učestovovao u pripremi moje likvidacije, ja u to ne mogu vjerujem. Tog čovjeka dugo poznajem i nikada u to neću povjerovati. Čudno mi je to za poligraf", rekao je i on i dodao:

"Ali, da je on nešto planirao ili da je nešto čuo po tom pitanju, ne mogu da vjerujem. Ja niti želim, niti mogu da povjerujem. To je sve što mogu da kažem, neka nadležni organi rade svoj posao".

Prethodno je u emisiji "Hit tvit" ministar unustrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao da je Kokeza odbio da odgovara na pitanja na poligrafu, kao i da sumnjaju u istinitost onoga što je rekao na informativnom razgovoru koje je trajao 4 sata.

"Mogu da kažem da je policija izrazila značajne sumnje kad je u pitanju istinitost odgovora gospodina Kokeze. Takođe je zanimljivo da je odbio da svoje odgovore testira i na poligrafu. Poligraf nije dokaz na sudu, ali mnogo znači policiji, jer usmjerava na ono što je istina. I još jedna vrlo važna stvar, gospodinu Kokezi je bilo ponuđeno da se izjasni na poligrafu za svako pitanje posebno i da kaže šta hoće ili neće da odgovori. Odbio je, s istim obrazloženjem, da odgovori na svako pitanje koje mu je postavljeno", rekao je Vulin