Region

PREDSJEDNIK SRBIJE DOČEKAO RUSKE VAKCINE NA AERODROMU: Stigao novi kontigent ruskog cjepiva!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

U Srbiju je večeras sletio avion sa novim količinama vakcina protiv korona virusa.

Izvor: Printscreen/TV Pink

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla večeras je sletio avion "Er Srbije" koji je dopremio novi kontigent ruske vakcine "Sputnjik V" protiv korona virusa.

Avion sa novih 100.000 doza ruskih vakcina je na aerodromu dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Iz Vlade Srbije su ranije danas najavili da će novih 100.000 ruskih vakcina "Sputnjik V" sa aerodroma "Nikola Tesla" biti prebačene u Institut Torlak i sjutra će početi njihova distribucija u centre za vakcinaciju.

Ministar za tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović je jutros razgovarao telefonom sa ruskim ministrom industrije i trgovine Denisovim Manturovim, a kako je istakao, u razgovoru je potvrđeno da "bratska Srbija ostaje prioritet u isporuci vakcina za Rusiju".

"Ovo je još jedan dokaz da uvijek možemo da se oslonimo na našu rusku braću i da kao mnogo puta do sada u našoj istoriji, Rusija nikada nije ostavila Srbiju na cjedilu", rekao je ranije danas Popović i ocijenio da je ova isporuka potvrda najboljih odnosa Srbije i Rusije.

Popović je podsjetio da je Srbija dogovorila nabavku ukupno dva miliona vakcina iz Rusije i da će cjelokupna količina vakcine biti isporučena Srbiji do kraja aprila.