Region

"IMAMO ZNAČAJNE SUMNJE U ISTINITOST NJEGOVIH ODGOVORA": Vulin o privođenju Kokeze i odbijanju poligrafa

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije otkrio više o slučaju koji je šokirao Srbiju.

Izvor: Printscreen/TVPink

U emisiji "Hit tvit" na televiziji "Pink" gosti u studiju su Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srije, general Bratislav Dikić - bivši komandant žandarmerije Srbije i Dalibor Jevtić, Srpska lista.

U vezi sa privođenjem na informativni razgovor predsednika FSS-a Slaviše Kokeze, više je rekao Vulin.

"Mogu da potvrdim da je danas došlo do privođenja gospodina Kokeze, on je bio u svojstvu građana na informativnom razgovoru 4 sata. Razgovarali smo na razne teme, imamo tu tri zaključka", rekao je Vulin i dodao:

"Mogu da kažem da je policija izrazila značajne sumnje kad je u pitanju istinitost odgovora gospodina Kokeze. Takođe je zanimljivo da je odbio da svoje odgovore testira i na poligrafu. Poligraf nije dokaz na sudu, ali mnogo znači policiji, jer usmerava na ono što je istina. I još jedna vrlo važna stvar, gospodinu Kokezi je bilo ponuđeno da se izjasni na poligrafu za svako pitanje posebno i da kaže šta hoće ili neće da odgovori. Odbio je, s istim obrazloženjem, da odgovori na svako pitanje koje mu je postavljeno".

"I gospođica (Dijana) Hrkalović je odbila da se izjasni na poligrafu.Ne mogu da govorim koji su bili njeni motivi, ali znam da je odbila. Dobila je ponudu istu kao i Kokeza", istakao je on.

Slaviša Kokeza je priveden na informativni razgovor nakon što je Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, pomenuo njegovo ime u vezi sa Veljkom Belivukom i obezbeđivanjem klubova.

Vulin je dodao i da se neki od policajca koji odaju informacije "medijima i tajkunima" nalaze u pritvoru.