Region

OBJAVLJENI DETALJI RACIJE U BEOGRADSKOM KLUBU: Evo šta je zaplijenjeno, zaoštrava se istraga protiv Velje Nevolje!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Policajci su uz pomoć pasa tragača detaljno pretresli jedan od najpopularnijih klubova u Beogradu, tražeći drogu i oružje, a zaplijenjena je cjelokupna dokumentacija o poslovanju. Objavljeni novi detalji.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nekoliko desetina inspektora je, uz pomoć pasa tragača, tražilo drogu i oružje, a zaplijenjena je cjelokupna poslovna dokumentacija kluba koji je obezbjeđivala Veljina grupa.

Racija u klubu počela je u petak nešto prije podneva, kada se više policijskih vozila dovezlo na Terazije, u Beogradu, a maskirani specijalci naoružani dugim cijevima i operativci upali su u "Kasinu".

Pretres je trajao nekoliko sati, nakon čega je dokumentacija iznijeta u crnim plastičnim kesama, a menadžer kluba je odveden na saslušanje.

Pretres "Kasine" obavljen je, između ostalog, i u okviru finansijske istrage protiv klana Velje Nevolje, koji je držao obezbjeđenje u ovom, ali i u brojnim drugim klubovima u Beogradu. Nekoliko dana ranije detaljno je pretresen splav "Fristajler", a sljedećih dana će još neki ugostiteljski objekti u kojima je Belivukova ekipa držala obezbjeđenje biti detaljno prekontrolisani, rekao je izvor iz istrage Informeru.

U okviru predistražnog postupka, u utorak je saslušan i Aleksandar Kajmaković (46), poznatiji kao Aca Bosanac, koji je suvlasnik ili menadžer u nekoliko najpoznatijih beogradskih klubova i restorana, među kojima je i "Kasina".

Kajmaković je tri sata objašnjavao, pišu mediji, da je bio prinuđen na to da mu grupa Velje Nevolje obezbjeđuje lokale.

Pogledajte!