Region

BIVŠA JUGA U SUZAMA ZBOG VELIKOG BALAŠEVIĆA! "DANAS SVIJET IMA MALO MANJE BOJE": Plaču Zagi, Vučko i Pobjednik (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Na Balaševićevim koncertima je postojala tradicija da tokom izvođenja pjesme ‘Neki novi klinci‘, prema njemu dolete plišane igračke

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Ogromna tuga razlila se čitavim regionom na vijest o smrti Đorđa Balaševića, a u jednu e dirljivu sliku pretočio je to umjetnik Midhat Kapetanović.

Na slici tužni i uplakani Zagi, simbol Zagreba, Vučko, simbol Sarajeva i Pobjednik, simbol Beograda grle bijelog plišanog zeku.

Pored njih su i dvije mandarine.

Naime, na Balaševićevim koncertima je postojala tradicija da tokom izvođenja pjesme “Neki novi klinci”, odnosno stiha – 'Kroz maglu treperi devet sveća na torti, tad sam dobio par mandarina i malog, belog zeca', prema njemu dolete plišane igračke, ali i mandarine iz publike.

Balašević se tako uvijek s koncerata vraćao s mnogo malih bijelih zečeva o kojima je rekao:

“Taj 'mali beli zec' mi je puno značio u trenucima kad je sve izgledalo jako crno i kad sam se sa svojom publikom nalazio na nekim čudnim mjestima, tajno, kao ljubavnici. Taj 'mali bijeli zec' mi je zamjena za sve oskare, dejvis kupove, svjetska prvenstva u fudbalu i sve ono što nisam osvojio. Oni su hronologija svega što mi se događalo u karijeri”, ispričao je Balašević nakon jednog koncerta u Osijeku.

Balašević je prije četri dana primljen na Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća.

Prije nekoliko dana izvor blizak porodici otkrio je da se kantautor osjeća dobro i da se šali sa ljekarima, međutim, po poslednjim informacijama slavni Vojvođanin preminuo je na Infektivnoj klinici u Novom Sadu.