Region

VLASNIK I MENADŽER KAFANE NA NOVOM BEOGRADU PRIZNALI KRIVICU: Evo koju kaznu su dobili zbog korona žurke!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir

Policijaci su prilikom intervencije priveli i tri gosta ugostiteljskog objekta na Starom sajmištu jer su gađali flašama i čašama pripadnike MUP-a Srbije.

Izvor: Instagram/Printscreen/moj_beo_grad

Treće osnovno javno tužilastvo u Beogradu nakon saslušanja osumnjičenih, vlasnika i menadžera objekta "Gradska kafana" M. M. (36) i V.D. (32), zbog sumnje da su izvršili krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme trajanja epidemije zaključilo je sporazume o priznanju krivičnih djela.

Na osnovu tih sporazuma su osuđeni na uslovne kazne od godinu dana zatvora, koje neće biti izvršene ukoliko ne učine novo krivično djelo u roku od tri godine, piše Kurir.

Inače, oni su uhapšeni u velikoj akciji Trećeg osnovnog tužilaštva Srbije, policijske stanice Novi Beograd i Komunalne milicije Srbije u nedelju.

Tom prilikom u istom objektu, tada su privedeni i gosti R. J. (30), R. N. (30) i P. N. (24), zbog sumnje da su kao gosti "Gradske kafane" gađali časašma i flašama policajce koji su došli na intervenciju.

"Nakon saslušanja osumnjičene R.J., kao i osumnjičenih R.N., P.N., koji su kao gosti tog objekta gađali cašama i flašama policiju, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazume o priznanju krivičnih djela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, te su od strane suda u donijetim presudama izrečene uslovne osude kojom su utvrđene kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci i određeno da se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u vremenu provjeravanja od dvije godine ne učine novo krivično djelo", potvrđeno je iz Trećeg osnovnog tužilaštva Srbije.

"Tužilaštvo smatra da će izrečene krivične sankcije dovoljno uticati na učinioce i ostale građane da ne vrše krivična djela, imajući u vidu donijete odluke nadležnih organa tokom trajanja epidemije", rekla je za Kurir Maja Delić, portparol tužilaštva Srbije.

Podsjetimo, ranije danas određen je pritvor u trajanju od 30 dana za direktora i menadžera kluba "Mask mašin" na Tašmajdanu, gdje je policija u subotu uveče zatekla 700 gostiju u lokalu.

Tagovi