milioni za velju

PLAĆALI SMO VELJINE ZAHTJEVE! Dijana od policajaca tražila da mu se izvinjavaju, a prilaz KUĆI SMRTI sređen iz budžeta

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Izvor ispričao kako je bivša sekretarka MUP-a Srbije jednim pozivom spasila Belivuka i Miljkovića nakon hapšenja 2019. godine.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Ilija Milačić, doskorašnji šef kriminalističke policije u Beogradu, uhapšen je zbog sumnje da je odavao službene tajne mafijaškom klanu Veljka Belivuka. Prema riječima izvora, Velju Nevolju je, osim Milačića, direktno štitilo još nekoliko najviših policijskih funkcionera, a među njima je navodno bila i Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUPu Srbije.

"Belivuk i njegov prvi saradnik Marko Miljković Mare jedanput su, 2019. godine, zaustavljeni prilikom redovne kontrole Interventne brigade. Kolege su ih pretresle i pronašli su u automobilu nelegalno oružje i lažne policijske značke. Belivuk i Miljković su tada uhapšeni i sprovedeni u tužilaštvo... Međutim, Dijana Hrkalović je lično pozvala policajce i zahtijevala da se Belivuk i Miljković odmah puste. Čak je tražila i da im se policajci koji su ih hapsili lično izvine. Mafijaši su se tako odmah našli na slobodi, a pošteni policajci su ostali poniženi kao nikad u životu", ispričao je izvor.

Nabrajajući razne primere podrške koju je Belivuk uživao u vrhu MUP, pomenuti izvor ističe i primer asfaltiranja puta do mafijaške "kuće smrti" u Ritopeku, koja je, kako je utvrđeno, služila za brutalna mučenja i zvjerska ubistva žrtava mafijaša!

"Kada je Belivuk kupio tu kuću u Ritopeku, put do nje nije bio asfaltiran. On se tada požalio jednom visokom policijskom funkcioneru, koji je odmah intervenisao u opštini Grocka, pa je put do Veljine kuće ekspresno i preko reda asfaltiran, za šta su plaćeni miliona evra iz budžeta", kazao je izvor.

Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a radni vek je započela u BIA, gde je bila do 2014. godine radeći na operativnim poslovima. Potom je prešla u MUP, kao zamjenik šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Od 2015. do 2017. obavljala je poslove sekretara Uprave kriminalističke policije, nakon čega je postala državni sekretar u MUP-u. Na toj funkciji je bila do maja 2019, kada je MUP kratko saopštio da ona "nije više državni sekretar zbog drugih obaveza koje će preuzeti u narednom periodu". Te druge obaveze su ostale nepoznate javnosti.

Mediji su je dovodili u vezu sa pripadnikom Žandarmerije Nenadom Vučkovićem i ubijenim vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, kom je Veljko Belivuk bio najbliži saradnik.