"Opsežna istraga"

BRNABIĆ O HAPŠENJU VELJKA BELIVUKA: Klan je uvezen iz Crne Gore, saslušani "krupni igrači"!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić komentarisala je akciju protiv kriminala i grupe Veljka Belivuka.

Izvor: Tanjug/Rade Prelić

"Neki krupni igrači su privođeni na saslušanje, pa ćemo vidjeti", odgovorila je premijerka Srbije o slučaju hapšenja organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Upitana da prokomentariše koji su "krupni igrači" privedeni na saslušanje, Brnabić je odgovorila da misli na Dijanu Hrkalović.

"Ali ne bih prejudicirala ničiju krivicu, kao što nikoga ne bih ni abolirala prije vremena. Istraga ide zadovoljavajućom brzinom s obzirom na to koliko je sve kompleksno i osjetljivo, ali vjerujem da ćemo doći do kraja i da će svi odgovorni biti privedeni pravdi", dodala je.

Govoreći o klanu Belivuka, premijerka Srbije kaže da je taj klan prije svega, kako tvrdi, uvezen u Srbiju iz Crne Gore i ta vrsta kriminala se u Srbiju, kako navodi, prelila, kao što se prelivaju i neke druge vrste iz nekih drugih država.

Pogledajte!

"Mislim da je prvi put urađena ovako opsežna istraga. Posle 'Sablje' nikada organizovanom kriminalu nije zadat tako težak i ozbiljan udarac, a podsjetiću vas da je 'Sablja' uslijedila nakon ubistva premijera. Sada nismo dozvolili da sve ode toliko daleko. Država je bila neuporedivo efikasnija i spremnija, tako da se ne osjećam odgovorno već ponosno što smo kao država uspjeli da napornim obavještajnim radom predupredimo sve što su kriminalci željeli da urade da destabilizuju zemlju", rekla je Brnabić za "Blic".

Na pitanje da li se plašila za sopstvenu bezbjednost ili za bezbjednost predsjednika Srbije, Brnabić je odgovorila: 

"Jesam. Plašim se i dalje, ne za svoju već za bezbjednost predsjednika Vučića zato što je prirodno da je on ugrožen, jer on je viđen kao figura koja obezbjeđuje stabilnost i sigurnost državi, i političku i ekonomsku i svaku drugu, i garantuje napredak. Sigurna sam da postoji mnogo ljudi i u zemlji i u inostranstvu kojima ne odgovara ovako jaka i stabilna Srbija".