VANREDNI IZBORI NA KOSOVU

IZBORI NA KiM: Zatvorena birališta, masovan odziv građana, vodi pokret Samoopredeljenje sa oko 40% osvojenih glasova

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je večeras da prema prvim preliminarnim rezultatima vanrednih parlamentarnih izbora, vodi pokret Samoopredeljenje sa oko 40 odsto osvojenih glasova, piše Kurir.

Izvor: Kurir/ Tanjug/ ZORAN MIRKOVIC

Kako je saopšteno, na osnovu oko 92 odsto prebrojanih glasova Samoopredeljenje je osvojilo oko 40 odsto glasova, Demokratska partija Kosova 19, Demokratski savez Kosova 13.95, a Alijansa za budućnost Kosova 10 odso glasova, prenosi portal Zeri.

Na danas održanim vandrednim parlamentarnim izborima glasalo se u 38 opština, na 888 biračkih jedinica, odnosno 2.382 biračkih mjesta. Na izbore je izašlo 812.984 glasača, odnosno 46,90 odsto, navodi Kurir.

Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je večeras da je do 19 sati na biralistima na Kosovu i Metohiji glasalo 46,73 odsto birača, odnosno više od 780.000 građana sa pravom glasa.

Kako se navodi, u Prištini je do 19 sati glasalo 58 odsto glasača.

Prema prvim rezultatima Exit pola Instituta Pipos iz Prištine pobjednik ovih izbora je pokret Samoopredeljenje (PS) koji je dobio 41.8 odsto glasova. U rezulatatima exit pola koji su predstavljeni na TV Klan Kosova na drugom mjestu je Demokratska partija Kosova(DPK) sa 16.5 odsto, na trećem mjestu je Demokratski savez Kosova (DSK) sa 15.2 odsto, zaključuje Kurir.

Tagovi