ODREDILI MU PRITVOR

BIVŠEM ŠEFU UKP ODREĐEN PRITVOR: Milačić ostaje iza rešetaka da ne bi uticao na svjedoke i ponovio djelo!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, nakon saslušanja Ilije Milačića, bivšeg šefa UKP, koji se tereti da je odavao službene tajne, odredio mu je pritvor do 30 dana, piše Kurir.

"Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je dana 14. februara 2021. godine, nakon saslušanja osumnjičenog I.M donio rješenje kojim je prema I.M odredio pritvor do 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo", navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu, navodi Kurir.

Protiv navedenog rješenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu, saopštio je sud.

"Osumnjičenom se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela iz člana 98 stav 4 u vezi sa stavom 1 Zakona o tajnosti podataka Srbije", saopštio je sud.

Da podsjetimo, kako je Kurir već pisao, Milačić se sumnjiči da je odavao službene tajne jednom biznismenu koji je blizak sa visokim policijskim strukturama.