Region

"I KRAGUJEVAC IMA SVOJU 'NEVOLJU'": Javnost šokirana Zekinom likvidacijom, potraga za počiniocima!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Gradonačelnik ovog grada rekao je da moraju da potisnu kriminal.

Izvor: Printscreen/Facebook/Nikola Zecevic Zeka

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je ocenio da je ubistvo N.Z. koje se sinoć desilo u centru Kragujevca "ozbiljan bezbjednosni incident", ali da zbog njega bezbjednosna situacija u Kragujevcu nije narušena.

"Smatram da je sinoćni incident sa političkog aspekta, i sa svakog drugog, ljudskog, građanskog, ozbiljan. Kragujevac duži period nije imao ovakvih situacija i ja sam kao gradonačelnik želeo da ne ostanem nem na to", rekao je on na konferenciji za novinare.

Dašić je rekao da očekuje da će nadležni organi pronaći počinioce, a da gradska vlast pruža podršku svim nadležnim institucijama u borbi protiv kriminala i korupcije.

"S obzirom da u gradu Kragujevcu tri godine nismo imali ovakav incident, smatram da je bitno da danas izađemo pred javnost i pružimo podršku organima reda, i Ministarstvu unutrašnjih poslova, predsedništvu Republike Srbije u borbi protiv kriminala", rekao je Dašić.

On je takođe kazao da svaki grad ima svoju "Nevolju", aludirajući na nadimak uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka, a da neće dozvoliti da bezbijednost građana bude ugrožena "dok se i posljednja 'Nevolja' ne riješi".

Prema Dašićevim riječima, Kragujevac mora da bude grad "očišćen i od kriminala i od korupcije i miran kakav je oduvijek bio".

"Na nama je da pritisnemo kriminal, da pružimo podršku predsjedniku države i svim organima i da se zajedno sa njima borimo da ovaj grad bude i sigurniji i bezbjedniji za našu djecu" rekao je Dašić.

O slučaju ubistva u centru Kragujevca, gradonačelnik nije izneo nikakve pojedinosti jer, kako je rekao, istraga je u toku i ne želi da se miješa.

Povodom ubistva koje se dogodilo sinoć oko 21 sat u glavnoj ulici u Kragujevcu do sada se zvanično nije oglasila ni Policijska uprava u Kragujevcu.

Kragujevački portali su na osnovu svojih saznanja prenijeli da je N.Z. ubijen iz vatrenog oružja ispred svog apartmana.

Prvobitno su javili da je na njega otvorena vatra iz automobila u pokretu, a kasnije da je ubijen iz neposredne blizine, a da je počinilac pobegao automobilom.

Tagovi