istraga hvata zalet

TAJNA VEZA DIJANE HRKALOVIĆ I VELJE NEVOLJE: Došlo se do novih saznanja, zbog nje je Belivuk živeo kao "bubreg u loju"

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Istraga dobija ubrzanje, kreće udar na nekadašnji vrh UKP.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Nakon što je ozloglašena kriminalna grupa okupljena oko Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, osumnjičena za ubistva, otmice, ucjene, reketiranje i dilovanje droge završila iza rešetaka, fokus istrage pomjeren je na njihove pomagače u državnim strukturama.

Kako ističe izvor upoznat sa istragom, operativni podaci ukazuju da su Belivuk i njegovi pajtosi imali zaštitu državne sekretarke u MUP Srbije Dijane Hrkalović i njenih ljudi u policiji.

"Istraga o tome ko je iz državnih institucija davao logističku i svaku drugu zaštitu Belivukovoj grupi je pri samom kraju i narednih dana se može očekivati da se na udaru nađe i nekadašnji sam vrh Kriminalističke policije, koji je radio po direktnom kontrolom Hrkalovićeve", navodi izvor.

On ističe da postoje opravdane sumnje da Hrkalovićeva stoji iza direktnih naredbi da se u pojedinim slučajevima uništavaju dokazi, zbog kojih bi Nevoljina ekipa i ranije mogla biti uhapšena.

Nedavno su uhapšeni policajci Predrag Lj, nekadašnji načelnik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenje opojnih droga u SBPOK i Bojan V, v.d. šefa Odseka u ovoj službi.

Oni su, naime, kako je dosadašnja istraga pokazala, prilikom pretresa jednog od Belivukovih štek-stanova "zažmureli na jedno oko" i nisu pronašli pištolj u ilegalnom posjedu niti novac koji je stečen kriminalom.

Upravo zbog toga, Unutrašnja kontrola MUP nastavlja da proverava sve za koje postoje indicije da su na bilo koji način pomagali Belivuku i njegovoj kriminalnoj bandi.

"Gdje god da se zagrebe svi tragovi vode ka Dijani Hrkalović. Uostalom i uhapšeni Predrag Lj. najbliži je saradnik Gorana P, nekadašnjeg načelnika SBPOK, koji važi za Dijaninog čoveka u MUP", objašnjava izvor.