Region

VUČIĆ: BELIVUK IMA GAZDU, ON JE U CRNOJ GORI! STAĆEMO NA KRAJ "UVEZENOJ MAFIJI"

Autor Gordana Bojanić Izvor Agencije

"Beograd im je bio važan kao logistički i centar trgovine drogom. Glavne vođe, poput Belivuka, imaju svog gazdu koji je danas na teritoriji Crne Gore",kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

On je rekao da je Belivukova kriminalna organizacija bila”strahovito snažna podružnica” mafijaškog klana iz Crne Gore.

Kako je Vučić kazao na vanrednoj konferenciji za medije, u Srbiji djeluje “uvezena mafija” iz Crne Gore, prenose srpski mediji.

“Stvorene su dvije grupe, obje uvezene iz Crne Gore, ali Srbija je bila tržište za drogu, navijačke grupe su iskorišćene kao i skladišta na stadionima. Riječ je o uvezenoj mafiji i ubicama koja je ovdje stvorila vojsku, bez komandanta, armiju kojoj sada stajemo na rep”, rekao je Vučić.

Kako je naveo, ne isključuje mogućnost da su pojedini visoki funkcioneri policije pomagali i učestvovali u borbi između dvije mafijaške grupe, javljaju srpski mediji.

“Beograd im je bio važan kao logistički i centar trgovine drogom. Glavne vođe, poput Belivuka, imaju svog gazdu koji je danas na teritoriji Crne Gore. To su uvezene ubice i kriminalci, a onda je ovdje stvorena strahovito snažna podružnica koja je uspjela da stvori vojsku bez vrhovnog komandanta i njegovog zamjenika koji su bili u drugoj zemlji”, kazao je Vučić.