Region

VISOKI SLUŽBENIK MUP-a SRBIJE UKLANJAO VELJINE KRVAVE TRAGOVE! VolIo da se pojavljuje sa AUTOMATOM!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Do bitnih dokaza policijske inspektore su odveli snimci nadzornih kamera.

Izvor: MUP Srbije/Mondo/Stefan Stojanović/YouTube/Printscreen/WatchMojo.com

Operativci kriminalističke policije, tokom predistrage svih nedjela kriminalne grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja i Marka Miljkovića, na pragu su da, pored tri ubistva, rasvjetle otmicu i nestanak Lazara Vukićevića.

Prema nezvaničnim saznanjima, među osumnjičenima bi mogao da se nađe i bivši visoki službenik MUP Srbije, koji je navodno pomagao u uklanjanju tragova.

Do bitnih dokaza policijske inspektore su odveli snimci nadzornih kamera, ali i svjedočenja osumnjičenih, koji su se u ovoj velikoj akciji hapšenja članova organizovane kriminalne grupe, našli iza rešetaka. Neki od njih bili su spremni da progovore.

"Neki od osumnjičenih, koji su bili svjedoci krivičnih djela, detaljno su opisali tog policajca, koji je volio da se pojavljuje sa automatom. Imamo svjedočenja, a analiziramo i snimke. Niko neće biti izuzet od pravde, pa makar i da se krije iza maske državnog službenika", navodi izvor.

Lazar Vukićević je nestao sredinom oktobra na Banovom brdu, u Beogradu. Krenuo je na dogovoreni susret svojim blindiranim vozilom i više nije viđen. Ni on, ni automobil. Sa njegovim nestankom povezana su još najmanje dva kidnapovanja. Sumnja se da je riječ o državljanima Crne Gore, pripadnicima klana Alana Kožara, ubijenog letos na Krfu, Damiru Hodžiću i njegovom zetu.

Vukićevićev nestanak povezan je i sa likvidacijom Akleksandra Šarca. Njih dvojica su bili dobri, ali su imali, po svemu sudeći, zajedničkog "neprijatelja". Za ubistvo Šarca osumnjičen je Lazar Ilić iz Kraljeva. On je uhapšen prije dvije nedelje u Budvi kada je pokušao da ubije Marka Ljubišu, zvanog Kan, bliskog članovima "škaljarskog klana" i Luki Bojoviću.