ništa od izlaska pred tužioca

MIKA NEĆE NA SASLUŠANJE? Advokat Jakovljević: Nije u stanju, ima zdravstvene probleme!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Aleksićev advokat Zoran Jakovljević najavio je da do saslušanja možda neće doći.

Izvor: Printscreen/Youtube/ RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Miroslav Mika Aleksić trebalo bi danas da bude ponovo saslušan u Tužilaštvu Srbije, na nove okolnosti slučaja odnosno u slučajevima svih djevojaka i žena koje su se naknadno javile i optužile ga za seksualno zlostavljanje.

Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, Aleksićev advokat Zoran Jakovljević najavio je da se to možda neće dogoditi.

"Njegovo saslušanje treba da bude prvo po redu u nastavku slučaja, ali nije izvjesno hoće li se to dogoditi pošto je advokat Jakovljević rekao da on ima određene zdravstvene probleme zbog kojih nije u stanju da da izjavu", otkriva dobro obaviješten izvor.

Osim Aleksića, saslušanje je zakazano za još dvije oštećene koje su učitelja glume naknadno prijavile. Prema rasporedu koji za sada postoji, svi preostali svjedoci djevojaka koje su optužile Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje trebalo bi da budu saslušani do početka sledeće nedjelje.

Očekuje se, prema tvrdnjama izvora, da svakog dana izjavu daju dvije do tri osobe, a kako kaže, svakog dana se javljaju novi svjedoci.

Nakon što ova faza bude završena, uslijediće ispitivanje svjedoka odbrane, odnosno onih ljudi koje su Aleksić i njegov advokat pozvali da svjedoče, a dobro obaviješten izvor navodi da je Aleksićev advokat najavio čak 200 svjedoka.

Nakon što i svjedoci odbrane budu saslušani, tužilac će donijeti odluku o tome da li je potrebno vještačenje Aleksićća i djevojaka.

Procjene su da će u najboljem slučaju trebati barem dva mjeseca do podizanja optužnice.

Podsjetimo, Aleksić, koga je do sada osam djevojaka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, iznio je svoju odbranu pravdajući se da ništa od onog što su žrtve rekle nije tačno.

Tagovi