Ritopečka kuća užasa

KISJELINOM ISTOPILI LJEPOJIN LEŠ! Velja i ekipa odvozili žrtve u kuću strave, bunker na stadionu imao drugu namjenu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Belivukova grupa likvidirala je Ljepoju, jer je navodno planirao da ubije jednog njenog člana Marka Andrića.

Izvor: MUP

Tužilaštvo za specijalni kriminal Srbije pokrenulo je istragu protiv Veljka Belivuka (38), zvanog Velja Nevolja, vođe navijačke grupe "Principi" bliske crnogorskom "kavačkom klanu", i protiv 21 njegovih saradnika. U naredbi za sprovođenje istrage, navodi se kako je ova grupa mamila žrtve, odvozila ih u kuću specijalno namjenjenu za ubistva, a "hemijska sredstva" su korišćena da se otklone tragovi.

Prostorije na stadionu fudbalskog kluba Partizan su navodno koristili da čuvaju oružje i drogu. U naredbi o pokretanju tužilačke istrage navodi se da je Belivukova grupa osumnjičena za ubistva bivšeg šefa "Pink Pantera" Milana Ljepoje, navijača Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića.

Tužilaštvo tvrdi da su izvršena na sličan način. Članovi Belivukove grupe su, sumnja se, namamili žrtve, kidnapovali ih i odvezli do kuće u Ritopek, u kuću u vlasništu Vlade Draganića. Ova kuća je bila dobro obezbjeđena, imala je najsavremeniji video-nadzor i bila je opasana visokom ogradom.

Belivuk i Miljković stvorili su plan da se pod paravanom navijačke grupe "Principi” vrše krivična djela kako bi se pored imovinske koristi stekao i primat u kriminogenoj sredini – zastrašivanja suparničkih kriminalnih grupa, preuzimanja prevlasti na tržištu droge, ubistva pripadnika drugih kriminalnih grupa, navodi se u zahtjevu za sprovođenje istrage. Grupa je bila uključena u otmice, ubistva, prodaju droge i pranje novca, a koristili su prostorije stadiona fudbalskog kluba Partizan u kojem su krili oružje, ali i drogu.

Jedna od Belivukovih žrtava je Milan Ljepoja, međunarodni kradljivac, koji je prije više godina učestvovao u pljački zlatare u Dubaiju. Belivukova grupa ga je likvidirala jer je, navodno, planirao da ubije jednog njenog člana Marka Andrića. Navodi se da su ga početkom novembra prošle godine namamili da dođe iz Niša, gdje je živio, u Beograd. Na parkingu u blizini "Laste”, na autoputu ka Nišu, u kolima "pasat” sačekao ga je osumnjičeni Dejan Tešić i odvezao do kuće u Ritopeku koju je grupa koristila za kriminalne radnje, tvrdi tužilaštvo Srbije.

Tu su navodno ubili Ljepoju, a potom pokušali da unište tragove tako što su spalili njegovu odjeću i koristili hemijska sredstva kako bi očistili prostorije i otarasili se leša, navodi se u zahtjevu za istragu. Belivukova grupa se sumnjiči i da stoji i iza ubistva Gorana Veličkovića Goksija, navijača Partizana, koji je nestao u avgustu prošle godine.