Region

DIJANA HRKALOVIĆ POMAGALA VELJI? Veza bivše državne sekretarke i vođe navijača!

Autor Gordana Bojanić

Veljko Belivuk navodno bio je blizak sa bivšom državnom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović, koja mu je navodno i pomogla da bude oslobođen zbog učešća u ubistvu Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

- Operativnim radom koji je sprovoden nad Belivukom istražitelji su otkrili da je Hrkalovićeva, pred zločin koji se dogodio u centru Beograda 30. januara 2017. godine, poslala poruku Belivuku u kojoj je pisalo: „Oni ili mi“ - priča izvor Kurira i objašnjava:

- Vođa navijača Partizana u to vrijeme imao je dva mobilna telefona. Jedan je posle njegovog hapšenja zbog ubistva vještačen, dok je drugi, za koji se saznalo da postoji, policija, uprkos zahtjevu tužilaštva i suda, odbila da pregleda uz obrazloženje da je „telefon neispravan“. Upravo taj telefon, koji je zvanično zaveden kao neispravan, krije povezanost bivše državne sekretarke s ovim vođom navijača bliskim „kavačkom klanu“ - otkriva sagovornik Kurira...

Da podaci u njemu ipak nisu ostali tajna za bezbjednosne službe u Srbiji, kako dodaje, otkrili su pripadnici koji su Belivuka u to vrijeme držali „na mjerama“.

- Postupak protiv Belivuka, koji je tada završen oslobađajućom presudom, gotovo odmah posle njegovog hapšenja pokazao je da on ima „jaka leđa“ u policiji. Naime, jedan telefon je praktično sklonjen iz predmeta, a njegove DNK tragove nađene na licu mjesta osporili su sami policajci koji su radili uviđaj - podsjeća sagovornik.

On navodi da je posle niza sumnjivih okolnosti koje su ispratile taj slučaj otkriveno da su bivša državna sekretarka, kao i jedan tada visokopozicionirani pripadnik MUP bili u kontaktu sa Belivukom.