Region

PORODICA DIJANE HRKALOVIĆ U ZADRUGARSKOM POSLU: Falsifikovali dokumentaciju i uzeli pare?!

Autor Kristina Stevović Izvor Kurir

Porodica Dijane Hrkalović je, kako se sumnja, uzimala novac od države, ali bez legitimnih pokrića za to.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Njen otac Dane Hrkalović osnivač je stočarske zadruge „Stočar DH“ iz Požarevca, koja je, prema saznanjima Kurira, obilato koristila budžetski novac iako je, kako se sumnja, prilagala falsifikovana dokumenta. Direktor zadruge je Dejan Hrkalović, Dijanin brat, a među zadrugarima su još neki članovi familije Hrkalović. Izvor otkriva da je Ministarstvo poljoprivrede Srbije isplatilo ovoj zadruzi posljednju tranšu u decembru 2020. u iznosu od 800.000 dinara.

- Falsifikovali su dokumentaciju za kontrolu laktacija, za koju je zadruga formalno podnjela zahtjev, i tako došli do novca. Pitanje je ko je odradio posao provjere laktacija, ko je overio, čijim potpisom i pečatom. Da li taj ko je ovjerio ima licencu za rad ili je Dane Hrkalović sam sebi ovjerio i poslao na naplatu? U papirima se može videti da je on sam sebi potpisao isplatu - tvrdi naš izvor. Ministarstvo poljoprivrede Srbije nam je dostavilo podatke da su „Stočaru DH“ 24. novembra 2020. isplaćeni podsticaji za sprovođenje odgajivačkih programa u iznosu od 130.000 i 918.000 dinara.

Dane Hrkalović za Kurir kaže da je istina da ova zadruga od ministarstva godišnje dobija između 500.000 i milion dinara i da je u tome sve čisto.

- Za sve to postoji jasno pokriće, ispoštovane su sve procedure. Moj sin to vodi, a Dijana nema veze ni sa čim, ali nema veze, istrpeće ona sve ovo što joj rade po medijima. I mene sad smjenjuju, izmišljaju priče, ali ja idem odatle čista obraza - poručio je Hrkalović.