ODMAZDA

OSVETA! SKOLETOVOG SINA UBILI ZBOG OČEVIH GRIJEHA? Dva motiva likvidacije Zorana Uskokovića!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

"Skoletov sin ubijen je zbog dva moguća razloga - ili je ušao u kriminalne vode i pošao stopama svog oca, ili je ova očigledna profesionalna likvidacija nastavak obračuna sa Skoletom, a moguće je da se radi i o osveti." , piše Kurir.

Ovako za Kurir kažu sagovornici upućeni u zbivanja u beogradskom podzemlju nakon ubistva Zorana Uskokovića (22), sina pokojnog Zorana Uskokovića Skoleta, koji je povezivan sa smrću Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine. Zoran je, inače, imao samo dvije godine kada je njegov otac ubijen u aprilu 2000. godine, a javna je tajna da su za ovo ubistvo posle filmske jurnjave po Beogradu odgovorni pripadnici zloglasnog zemunskog klana, koji su tvrdili da je Skole umiješan u ubistvo Arkana.

Danima praćen?

"Zoran Uskoković vjerovatno je danima praćen. Ubica ili više njih znali su gdje se kreće, čak i gdje parkira automobil. Napadač je u petak oko 23.30 sačekao da Zoran izađe iz kola i krene prema zgradi. Mladić je upucan sa strane magacina supermarketa, na mjestu na kom ga niko nije vidio sve do jutarnjih časova, kada su radnici došli na posao. Atentator mu je hladnokrvno prišao i ispalio mu dva metka u glavu", kaže sagovornik Kurira i dodaje:

"Ostaje da se vidi da li su kamere sa supermarketa ili okolnih zgrada zabilježile nešto. On kaže da Zoran nije imao dosije u policiji i da se istražuje da li je bio s nekim u svađi i da li se bavio kriminalnim poslovima."

"Poznato je čime se bavio njegov otac i kako je stradao. Sigurno je da će se provjeravati da li je ovo možda na neki način nastavak obračuna sa njegovim ocem i možda osveta" , kaže on.

Boža Spasić, bivši pripadnik Državne bezbjednosti Srbije, kaže za Kurir da je ubistvo dobro pripremljeno.

"Način na koji je ubistvo izvršeno nam govori da ovde nije riječ o nekom ličnom problemu ili ljubavnoj drami. Postoje dvije mogućnosti..."