Region

NAPAD DUGO I DETALJNO PLANIRAN: Skoletovog sina su pratili, znali su svaki njegov korak!

Autor Adela Mulić Izvor Kurir

Policija ne isključuje varijantu da je u pitanju osveta zbog djela njegovog oca, ali je to malo vjerovatno.

Izvor: Facebook/PrintScreen

Zoran Uskoković (22) iz Beograda sin pokojnog Zorana Uskokovića Skoleta koji se dovodio u vezu sa likvidacijom Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine, ubijen je u Borskoj ulici na Kanarevom brdu.

Nepoznati napadač sačekao je žrtvu da izađe iz autommobila i kada je krenuo prema zgradi, prišao mu je i pucao u glavu.

Mladić je na mjestu ostao mrtav, a napadač je pobjegao. Uskoković, koji je inače imao samo dve godine kada mu je otac ubijen, upucan je u petak oko 23,30 časova.

"Kamera koja je postavljena na zgradi lokala zabilježila je napad. Na snimku se vidi kako je Uskoković parkirao "audi", izašao iz njegao i otišao ka prolazu između zgrada iza jednog supermarketa. U jednom trenutku prišao mu je napadač koji ga je, kako se pretpostavlja, tu čekao. Mimoišli su se, i napadač je tada izvadio pištolj i pucao mladiću u glavu. Teško povređeni mladić je pao a napadač je pobjegao. Na mestu pucnjave pronađene su dve čaure pa se pretpostavlja da je ubica dva puta pucao u glavu. Koliko je tačno metaka pogodilo žrtvu biće utvrđeno obdukcijom", rekao je izvor upoznat sa istragom.

On kaže da su tijelo ujutru pronašli radnici iz supermarketa koji su došli na posao.

"Motiv ovog brutalnog ubistva nije poznat jer, prema dosadašnjim informacijama, ubijeni mladić nije imao dosije u policiji. Njegov otac je u kriminalnim krugovima dovođen u vezu sa Arkanovim ubistvom, ali to se dogodilo pre više od dvije decenije. I Skole je ubijen. Ipak, ispitaće se da li je možda u pitanju osveta", rekao je izvor.

Prema njegovim riječima, sumnja se da je ovo ubistvo dugo planirano.

"U blizini mjesta gde je Uskoković ubijen žive njegova majka i očuh. On je vjerovatno dolazio kod njih u posjetu te se pretpostavlja da je neko vreme praćen", zaključio je on.