Region

U BEOGRADU UBIJEN SKOLETOV SIN: Otkriven identitet mladića čije je tijelo jutros pronađeno

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs Izvor Kurir

On je upucan u glavu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, jutros je u Borskoj ulici ubijen sin Zorana Uskokovića Skoleta.

Telo mladića zatekli su radnici supermarketa koji su odmah kontaktirali policiju.

On je ubijen hicima iz vatrenog oružja u glavu, a Hitna pomoć mogla je samo dakonstatuje smrt na licu mjesta.

KO JE BIO SKOLE?

Zoran Uskoković Skole, u gradskim glasinama pominjao se kao organizator krvavog događaja u beogradskom hotelu Interkontinental 15. januara 2000. godine kada je ubijen Željko Ražnatović Arkan.

Onda su, nakon toga, počele da padaju i prve žrtve, ubijani su mu prijatelji i saradnici - Branislav Lainović Dugi, Zoran Davidović Ćanda, Mirko Tomić Bosanac, Radoslav Trlajić Bata Tralaja... Skole je znao da su mu osvetnici za petama, a stiglo mu je i poslednje upozorenje.

Dva dana prije nego što će biti ubijen, na ulaz u njegovu zgradu postavljen je snažan eksploziv. Jaka detonacija odjeknula je sat posle ponoći i znatno oštetila višespratnicu u Ulici vinogradski venac u naselju Cerak, gdje je Skole živeo sa suprugom i dvoje dece. Od jačine eksplozije popucala su i stakla na okolnim zgradama. Na sreću, niko nije bio povrijeđen.

Skole je ubijen 27. aprila 2000. u vatrenom okršaju u beogradskom naselju Vidikovac. Sa njim je poginuo i njegov telohranitelj, policajac Miloš Stevanović. Likvidaciji je prethodila jurnjava automobilima, a na njihov automobil pucano je iz audija u pokretu. Ispaljena je kiša metaka iz kalašnjikova i pištolja i pravo je čudo da niko od prolaznika nije stradao u unakrsnoj vatri pošto se sve odigravalo oko 16 sati.