sklonila se iz straha od osvete

DIJANA HRKALOVIĆ POBJEGLA U IZRAEL! Nakon veza sa mafijom i promjenom imena u Nika Rina, isplivale NOVE INFORMACIJE!

Autor Adela Mulić Izvor Kurir

Nekoliko nedjelja poslije likvidacije saradnika Luke Bojovića, tada još uvek državna sekretarka MUP Srbije otišla je u Tel Aviv jer se plašila za bezbijednost. U Beograd se vraća u strahu da ne naude članovima njene porodice.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Bivša sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović se nekoliko nedjelja poslije ubistva Vladimira Popovića, jednog od ključnih ljudi Luke Bojovića u Beogradu, sklonila u Izrael iz straha za svoju bezbijednost. U Tel Avivu je bila 45 dana, nakon čega se iznenada vratila u Beograd, i to zato što se plašila da bi članovi škaljarskog klana mogli da udare na njenu porodicu. Hrkalovićeva je, inače, kako se sumnja, bliska kavačkom klanu.

Istraga u toku

Vladimir Popović Pop ubijen je početkom decembra 2018. na Zvezdari, a ovoj egzekuciji prethodile su likvidacije još dvojice Bojovićevih saradnika/partnera. Dragoslav Miloradović ubijen je krajem maja 2018. na Karaburmi i bio je saradnik Luke Bojovića, a u julu 2018. ubijen je poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjenović, čiji je najpoznatiji klijent bio upravo Bojović. Bojovićev klan važi za bliskog "škaljarcima". U sklopu istrage o svim ovim navedenim ubistvima došlo se i do imena Hrkalovićeve. Kako se sumnja, iz straha za svoj život, jer je suparnička strana saznala za njenu moguću ulogu u ovim likvidacijama, ona napušta Srbiju.

"Nekoliko nedelja poslije ubistva Vladimira Popovića, krajem decembra 2018, Hrkalovićeva je otputovala u Izrael, jer se plašila za svoj život. Tamo je boravila čak 45 dana. U Srbiju se vratila u strahu od odmazde, plašeći se za bezbijednost svoje porodice... "Škaljarci" su poznati po tome što vode paralelne istrage, pa je, pretpostavlja se, tako saznala da je otkrivena i njena uloga. Bojala se da će oni krenuti u osvetu i da bi tako mogli da naude njenoj porodici", otkriva izvor.

Hrkalovićka je nakon povratka u Srbiju napustila MUP, posle čega menja ime u Nika Rina da bi nastavila da se krije od "škaljaraca" i njihove moguće osvete. Nekoliko mjeseci kasnije je ipak vratila svoje staro ime.

Inače, nije poznato šta je Hrkalovićeva radila tokom boravka u Izraelu, ali je zanimljivo da je u vreme tog putovanja još uvek bila na poziciji sekretara MUP-u Srbije, odakle je otišla 1. juna 2019.

Veze s podzemljem

Marko Nicović, bivši šef beogradske policije, kaže da je sada pitanje da li će se u vezi s Dijanom Hrkalović sprovesti ozbiljna istraga kako bi se utvrdilo šta se sve tačno tu dešavalo.

"Toliko je čudnih stvari: nikad nije obrazložen njen odlazak iz MUP, menjala je identitet, povezivali su je sa ljudima iz podzemlja... Šta će ona u Izraelu 45 dana u vreme dok je bila državni sekretar? Njene tajne veze sa ljudima iz podzemlja su javna tajna", kaže Nicović i dodaje:

"Nije ona bila operativac, pa da joj je u opisu posla da bude zadužena za neposredne kontakte sa ljudima iz podzemlja, ona je bila na visokoj poziciji, i to ne spada u delokrug njenog rada. Hrkalovićeva je bila siva eminencija u MUP. Treba podsetiti i da je ona u policiju došla iz BIA. Cela njena priča je šarena, da se ne zna koji deo je šareniji", kaže on.