Region

MILENIN ADVOKAT O NJENOJ FOTOGRAFIJI S ALEKSIĆEM: Svjedočila je o događaju na kome je nastao snimak!

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Advokat Jugoslav Tintor, koji zastupa učenice škole glume koje su Miroslava Miku Aleksića prijavile za zlostavljanje, kaže da fotografija na kojoj su njih dvoje zajedno ne dovodi u pitanje sadržinu iskaza Milene Radulović.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

On je rekao i da ne može detaljno da govori o tome jer bi time otkrio djelove njenog svjedočenja u tužilaštvu, a koje nosi oznaku tajnosti.

Na fotografiji koja je danas objavljena u medijima a koja je, prema tvrdnjama Aleksićevog branioca, nastala posle datuma za koji je glumica Milena Radulović navela da je silovana u prostorijama škole glume, vide se ona, osumnjičeni, njegova supruga kao i ostatak grupe. 

“Ta fotografija ni na koji način ne kompromituje vjerodostojnost iskaza Milene Radulović, na protiv, u njenom kazivanju su objašnjene sve okolnosti njenog nastanka, odnosno svjedočila je o događaju prilikom kog je ona nastala”, rekao je Tintor.

On navodi i da je objavljivanje fotografije kao i zahtjev za izuzeće koji je odbrana podnijela tokom današnjeg svjedočenja jedne od oštećenih pokušaj zloupotrebe i manipulacije od strane odbrane okrivljenog.

Izvor: privatna arhiva

Naime, saslušanje treće žrtve danas je bilo prekinuto pošto je Aleksićev branilac, advokat Zoran Jakovljević zbog sumnje u pristrasnost zatražio da iz predmeta bude izuzet zamjenik Višeg tužioca u Beogradu koji vodi taj predmet.

Međutim, pošto je Viši tužilac odbio zahtjev, saslušanje je nastavljeno i posle više od pet sati, dovršeno.

Saslušanje djevojke koja nije spremna da nosi medijski pritisak dovršeno je u konitinuitetu, u jednom danu, čime je spriječena sekundarna viktimizacija žrtve, potvrdio je Jugoslav Tintor.