zaćutala

DIJANA TRAŽILA DA PRISLUŠKUJU VUČIĆA, ŠTITILA MAFIJAŠE: Saslušano 50 policajaca, od Hrkalovićke dobijali naređenja

Autor Adela Mulić Izvor Kurir.rs

Dijana Hrkalović koja je godinama radila u MUP Srbije kao državni sekretar, naredila je prisluškivanje predsedika Srbije Aleksandra Vučića, potvrdilo je svojim iskazom oko 50 pripadnika MUP-a koji su saslušani u okviru istrage o prisluškivanju predsednika Srbije.

Izvor: Beta/Miloš Miškov

Zbog sumnje da je pored toga odavala i policijske i ostale informacije mafijašima, preciznije kavačkom klanu, Hrkalovićevoj je policija postavljala pitanja nekoliko sati.

"Njeni odgovori bil su uglavnom da se ne sjeća, da ne pamti, da nije upućena. Promjena u stavu i ponašanju videjla se kada joj je postavljeno pitanje o nalogodavcu, da li je i ko stoji iza zahtjeva da se tajno i neovlašćeno snimaju razgovori šefa državenaveli su izvori iz istrage, a prenosi Srpski telegraf.

Hrkalovićeva je danas odbila da na ista pitanja odgovara na poligrafu.

Tokom jučerašnjeg ispitivanja Hrkalovićeva je pristala da na 20 pitanja odgovori i na poligrafu. Međutim, danas je javila a po savjetu advokata to odbija.

Izvor iz istrage dodaje i da se iskazi saslušanih policajaca poklapaju, te da se vezano za prisluškivanje Vučića pominju ista imena.

"Naloge za slušanje Vučićevih razgovora stizali su od Hrkalovićevem, kao i od njenog nekadašnjeg bliskog saradnika Dejana Milenkovića Bagzija, koji je bio načelnik Službe za specijalne istražne radnje Uprave kriminalističke policije. Milenković je na saslušanjju rekao da je naloge dobijao od Hrkalovićeve .

Transkripti Vučićevih razgovora prema tvrdnjama saslušanih, prosleđivani su Hraklovićevoj.

S druge strane Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas predistražni postupak .

Još 15. decembra prošle godine naložili su Ministarstvu unutrašnjih poslova da prikupi potrebna obavještenja .

Kako se navodi u saopštenju tužlaštva, ovaj zahtjev dopunjen je u januaru ove godine i cilj je bio da se predistražnim postupakomprovere sve informacije i obaveštenja koja su neophodna za rasvetljavanje činjenica i okolnosti.

Predistražni postupak već je u toku i u interesu njegovog nesmetanog vođenja Tužilaštvo za organizovani kriminal detalje ovog postupka neće iznositi u javnost. O rezultatima predistražnog postupka, a po njegovom okončanju, Tužilaštvo za organizovani kriminal će obavestiti javnost, navodi se u saopštenju Tužilaštva.