Jezivo!

ZAVRĆU DJECI UŠI I BACAJU IH NA POD! Snimak iz beogradskoj vrtića ZGROZIO, majka otkrila nove djetalje!

Autor Adela Mulić Izvor Kurir

Snimak iz beogradskog vrtića šokirao je javnost.

Izvor: Twitter/Printscreen/@BabicaTRAVICA

N. V. (33), majka djeteta koje je išlo u privatni vrtić "Zamak" na Voždovcu, gdje su navodno nastali i jezivi snimci maltretiranja djece koji su uznemirili javnost iznijela je šokantne detalje.

"Moja četvorogodišnja ćerka je oko godinu dana išla u vrtić 'Zamak' na Voždovcu, jer su se reklamirali kao besplatna predškolska ustanova, a nakon trauma koje je doživjela tamo morala je da posećuje psihologa godinu dana! Dešavale su se scene gdje su vaspitači nasilno držali djecu, zavrtali im uši i ruke, vukli ih za kosu i izbacivali napolje ako se neko rasplače, a postojala je i posebna prostorija u koju su mališani išli po kazni."

Ovako o dešavanjima u privatnom vrtiću "Zamak" u Ulici Vojvode Vlahovića svedoči majka N. V. (33) iz Beograda, nakon što su u javnost isplivali stravični snimci navodnog zlostavljanja djece u ovoj PU. Na snimku se vidi kako jedna vaspitačica drži na podu trogodišnjeg dječaka, koji navodno boluje od blažeg oblika autizma, a zatim ga grubo sa obe ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta.

Vidi se i druga vaspitačica, koja izvlači djecu iz prostora nalik ormanu u kom su navodno bila zatvorena i viče na njih dok ona plaču... Cijelo klupko počelo je da se odmotava kad su deca masovno počela da odbijaju da idu u ovaj vrtić.

Roditelji su kontaktirali jedni sa drugima i uskoro se ispostavilo da je "Zamak" navodno jednu prostoriju pretvorio u neku vrstu "zatvora" za mališane "u kazni", ali i da vaspitačice stavljaju pelene i djeci koja su prestala da ih nose.

"Moja ćerka je pohađala ovu ustanovu do prije dve godine. Vrtić nije imao ni čistačicu ni servirku, a i sama sam prisustvovala nekim scenama s bacanjem djece na pod i zavrtanjem ušiju. Kad je moje dijete doživjelo tešku traumu i preplašena me preklinjala da je više ne vodim tamo, ispisala sam ćerku", ispričala je revoltirana N. V.

Na sve dostupne telefone u PU "Zamak" juče se ili niko nije javljao ili su bili van funkcije. Vrtić juče nije radio, a kapija je bila zaključana. Sa roditeljima je bio zakazan sastanak u večernjim satima.