Region

MIKI ALEKSIĆU ODREĐEN PRITVOR: Tereti se za 8 silovanja!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić, za koga se pretpostavlja da je tjelesno iskoristio mlade djevojke saslušan je danas pred Višim javnim tužilaštvom.

Izvor: YouTube/printscreen/StudioB

Učitelj glume Miroslav Mika Aleksić saslušan je danas pred Višim javnim tužilaštvom nakon čega mu je određen pritvor od 30 dana.

On je tokom saslušanja negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i druge djevojke koje su ga optužile za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Osumnjičeni se tereti, da je u periodu od 2008. do 2020. godine, izvršio 8 krivičnih djela silovanjana štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloljetna, prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva.

Više javno tužilaštvo u Beogradu će sprovesti dalju istragu.

Za krivično djelo silovanja i seksualnog uznemiravanja žrtve dok je bila maloljetna, Krivičnim zakonikom Srbije zaprijećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora. Zakon pravi razilku između maloljetne osobe i djeteta, kojim se smatra osoba do 14 godina starosti.

"Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se", rekla je Milena Radulović.