uzburkao tviter

NIJE ISTO DA TE SILUJE LEGIJA I DA TE SILUJE MIKA ALEKSIĆ! Voditelj svojom izjavom razbijesnio mnoge!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Voditelj je svojom izjavom izazvao polemiku na društvenim mrežama.

Izvor: Printscreen/Nova S

Voditelj Darko Mitrović govorio je jutros u svojoj autorskoj emisiji "Mentalno razgibavanje" o slučaju Miroslava Mike Aleksića, učitelja škole glume koga su učenice optužile za seksulano zlostavljanje. Na konstataciju njegovog kolege Marka Stepanovića da je Aleksić svojim učenicima predstavljao veliki autoritet, Mitrović je odgovorio:

"Ne može biti veći autoritet od roditelja i sigurno nije kriminalac. Nije isto da te siluje Legija i da te siluje Mika Aleksić", rekao je Mitrović čiji je komentar vrlo brzo završio na Tviteru gdje je naišao na brojne osude.

Mnogi tviteraši su njegov komentar ocijenili kao neumjesan i kao jasnu provokaciju, ali ostavljajući mogućnost da je voditelj htio da kaže nešto drugo i da se samo nije adekvatno izrazio.

"Ja se nadam da Darko ima neko suvislo objašnjenje za ovo. Da se nije spretno izrazio. Da nije htio da ovo zvuči ovako", stoji u komentaru korisnika koji je objavio snimak izjave.

"Gledala sam emisiju maloprije. Poenta priče je da je pozicija žrtve dodatno otežana time što silovatelj nije neko ko je osvjedočeni kriminalac jer kad te siluje Legija svi ti vjeruju, a kad je u pitanju neko ko je ugledan u društvu mnogo je teže prijaviti jer je strah od osude veći. Od cijele emisije koja je podržavajuća prema žrtvama izvučeno je 12 sekundi koji ovako van konteksta zvuče jako pogrešno, a zapravo je sve smisleno rečeno", objasnila je jedna tviterašica koja je reagovala na dio emisije objavljen na ovoj društvenoj mreži.