Region

U Srbiju stiglo milion doza kineske vakcine! VUČIĆ LIČNO DOČEKAO AVION!

Autor Adela Mulić Izvor Kurir

Avion sa tovarom od milion doza kineske vakcine Sinofarm sletio je na beogradski aerodrom Nikola Tesla, a dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug Printscreen

Avion je sletio oko 9.50. Dočekali su ga pored Vučića, i ministar Zlatibor Lončar, šef BIA Bratilsav Gašić, kao i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije virusa korona Zoran Gojković izjavio je prethodno da bi po dobijanju svih odobrenja od Agencije za ljekove i medicinske sredstva, primjena kineske vakcine u Srbiji mogla početi u nedjelju ili ponedjeljak. Ta vakcina, inače, još nema dozvolu Agencije za ljekove.

Vučić je objasnio i da je znao jer ima dovoljno iskustva da se ne možemo osloniti samo na jedan sistem dopremanja vakcina poput kovaksa iako smo za taj sistem dali 4,5 miliona dolara i uplatili još dva miliona evra za razvoj vakcine.

On je dodao da Srbija još nije dobila nijednu vakcinu preko Kovaksa, već da su sva cjepiva koja su stigla u zemlju rezultat bilateralnih dogovora - sa Amerikancima za Fajzer, sa Rusima za Sputnjik V i sa Kinezima.

Tagovi