Region

KINESKA VAKCINA STIŽE U SRBIJU! Pored ruske i američke, još jedno cepivo dobilo "zeleno svetlo"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Kina je dobila dozvolu za uvoz vakcine u našu zemlju

Izvor: Tanjug/AP Photo/Steve Parsons/PA

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u poseti u Univerzitetskoj dečjoj klinici "Tiršova" gde će zdravstveni radnici primiti vakcinu protiv korona virusa. Pored premijerke zaposlene u Tiršovoj obišli su i dr Srđa Janković i državni sekretar u ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek.

"Izuzetno je veliki odziv zdravstvenih radnika i oni pokazuju i daju primer ostalim građanima Srbije da je vakcina jedini spas da se okonča borba protiv kovida 19 i da nastavimo da živimo normalno. Od sutra proširujemo broj vakcinalnih punktova širom Srbije, uključujemo i sve Domove zdravlja, tako da u narednih 7 do 10 dana ćemo završiti vakcinaciju zdravstvenih radnika i zaposlenih, ali i onih koji borave u gerontološkim centrima", rekao je Mirsad Đerlek, državni seretar u Ministarstvu zdravlja Srbije.

Premijerka je rekla i da je kineska vakcina dobila zeleno svetlo u Srbiji

"Želim jasno da kažem da svi u Srbiji koji će želeti da se vakcinišu - imaćemo vakcine za njih. U ovom trenutku imamo vakcinu za četiri miliona ljudi. Već sutra dobijamo dodatne količine 18.525 dodatnih doza Fajzerovih vakcina.Narodna Republika Kina je odobrila dozvolu za izvoz vakcine u Srbiju. Očekujemo još 500.000 doza 'Sputnjik V' vakcina i imamo sve preduslove da krenemo u masovnu imunizaciju", istakala je Brnabić.

Tagovi