Region

CIJEĐENA 5 EURA, A NA KAFI - DERU! Srbija "zaratila" oko računa sa Zlatibora, a sad stigao i ŠOK sa Kopaonika (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Cijene kao u luksuznom švajcarskom skijalištu.

Izvor: FOTO/RINA/Twitter/Printscreen/mmavazi

Na društvenim mrežama se od posle Nove godine vodi polemika oko računa iz jednog kafića na Zlatiboru na kojem smo vidjeli da jedan gazirani sok košta oko 4 eura, a pivo čak nešto više od 5 eura!

Dok jedni brane stav da ugostitelji, koji su bili i još uvijek su među najpogođenijima tokom pandemije korona virusa, na legitiman način pokušavaju da nadoknade gubitke, drugi se ne slažu sa ovako "bezobraznim cijenama" i osuđuju vlasnike kafića koji pokušavaju da zarade.

Izvor: Printscreen/Twitter/mmavazi

Međutim, nakon računa sa Zlatibora, na mrežama se pojavilo još fiskalnih računa na kojima se vide astronomske cijene pića.

Korisnici Tvitera, sudeći po komentarima, zapanjeni su ovako visokim cijenama, ali jedan posetilac kafića na Kopaoniku izazvao je najviše reakcija i šokirao sve cijenama u lokalu u kojem je sjedio.

On je kafu platio nešto više od 2 eura, gazirani nešto više od 3 eura, a dvije cijeđene pomorandže čak 10 eura!

Bilo kako bilo, cijene u kafićima su jasno istaknute, na računima je sve navedeno, a na vama je da li ćete sjesti u kafić i priuštiti sebi takvo zadovoljstvo.

Vlasnik lokala prema zakonu ima pravo da formira cijenu prema svom nahođenju, a sudeći prema broju turista na srpskim planinama, cijene malo kome ne odgovaraju.