Region

SUTRA SAHRANA JOŠ ŠESTORO IZ POSUŠJA: Došlo je do novih saznanja u istrazi, naloženo veštačenje dimnjaka i peći

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Osmoro maloletnika tragično je izgubilo život u novogodišnjoj noći od posledica gušenja plinom.

Izvor: Privatna ahiva

Meštani, rodbina i prijatelji ispratili su u Posušju na poslednji počinak dvoje mladih ljudi, Mirelu Rezo i Stjepana Jukića, a tela još šestero njihovih drugara, koji su takođe preminuli od gušenja plinom, biće pokopana sutra u mestu Rakitno.

Istraga još uvek traje.

To je danas u Posušju potvrdio šef policije Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić.

On je podsetio da su uzorci krvi i urina poslati u Sarajevo na analizu.

Galić je naveo da će biti sprovedena toksikološka i hemijska veštačenja, ali veštačiće se i uređaji iz kuće.

Budući da je uzrok smrti osmoro mladih Posušaka gušenje, koje je najverojatnije nastupilo usled ispušnih plinova iz agregata koji se nalazio u ostavi uz prostoriju gde su nađeni mladići i djevojke, neophodno je uraditi veštačenje tog uređaja.

Međutim, Galić je otkrio da će, uz agregat, biti sprovedena veštačenja peći na drva i dimnjaka.

"U vikendici je, što je utvrđeno tokom uviđaja, bila i peć u kojoj je bilo gareži, a kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, odnosno da bi se utvrdilo kako je došlo do gušenja, sprovešće se i veštačenje dimnjaka. Takođe, po potrebi biće saslušane i druge osobe na sve okolnosti", kazao je Galić danas u Posušju uoči sahrane Mirele Rezo i Stjepana Jukića.

Tužilac u BiH: "Za 37 godina službe nisam imao ovakav slučaj"

Borislav Čuljak, dežurni tužitelj Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona s dugogodišnjim iskustvom, ostao je potresen tragedijom kod Posušja.

"Na koji način se to dogodilo pokazaće rezultati obdukcija, ali i veštačenja koja ćemo sprovesti, a koja se odnose na prostor u kojem se tragedija dogodila", rekao je Čuljak, koji je i sam potresen tragedijom.

"Imao sam svakakvih slučajeva, ali ovakav, s ovolikim brojem mrtvih, nisam imao. Posebno me pogodilo što je tu reč o mladim osobama, 19-godišnjacima", rekao je Čuljak, dodavši kako u 37 godina karijere nije imao ovakav slučaj.