Mještani u šoku

DETALJI JEZIVE TRAGEDIJE U VIKENDICI: Kucali smo na vrata, onda razbili staklo i unutra zatekli ZASTRAŠUJUĆ PRIZOR

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Nezapamćena tragedija potresla je jutros čitavu Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: Printcsreen/Youtube/Avaz TV

Osam mladih ljudi, četiri mladića i četiri djevojke, nastradalo je jutros u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja. Kako su mediji prenijeli uzrok tragedije je, prema prvim informacijama, gušenje plinom. 

Tragedija se dogodila kada su tinejdžeri iz Posušja, starosti 19 i 20 godina, čekali Novu godinu u vikendici, prenose mediji iz regiona.

Prema prvim informacijama oni su nastradali od gušenja plinom iz agregata koji je napajao kuću elekričnom energijom, a pojedini mediji su prenijeli da je puklo crevo od plinske peći.

Na licu mjesta je policija i porodice nastadalih, a u toku je uviđaj. Leševi su pronađeni oko 10 časova kada je policija dobila poziv

Oslobođenje.ba prenelo je nezvaničnu informaciju kako je dvoje mladih preživjelo, odnosno da je u vikendici bilo deset osoba

"Dvoje je živo, ali u teškom stanju uzrokovanim trovanjem", prenosi nezvanične informacije Oslobođenje.ba. 

"Kucali smo na vrata, a onda smo razbili prozor i zatekli jeziv prizor"

Da nešto nije uredu prvi su primijetili ljudi iz susjedne vikendice kojima je bilo čudno što niko ne izlazi. Prvo su kucali na vrata, a budući da se niko nije javio, odlučili su da razbiju staklo na prozoru.

Nakon toga su pokušali da uđu u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih ušao je i u prizemlju zatekao osam osoba u nesvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju.

Mještani u ŠOKU! Oglasila se lokalna samouprava: Obustavite rad

Iz lokalne samouprave su povodom tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, izjavili saučešće porodicama nastradalih.

Oni su zamolili sve vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad.

Inače, cijelo mesto je u šoku zbog ove tragedije. 

"Moje Posušje, opet si zavijeno u crnilo, u sivilo iz kojeg ćeš se teško dići… Teško je poželjeti srećnu godinu koja je započela tako velikom tragedijom. Pomolimo se za osam mladih života", rekla je jedna stanovnica tog mesta.

"Šta reći nakon ovakvog događaja, jednostavno ne mogu da vjerujem da se ovakva tragedija dogodila. Ovo je nezapamćeno", kazao je načelnik opštine Posušje Ante Begić.

Povodom tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih upućujemo...

Hrvatski šef diplomatije uputio saučešće

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman pozvao je danas načelnika opštine Posušje Antu Begića i izrazio saučešće povodom tragedija koja je pogodila ovo mjesto u BiH.

"Iskazao sam žaljenje zbog ove tragedije koja je zavila Posušje u crno", napisao je Grlić Radman.