Region

MALOLJETNIK OSUMNJIČEN ZA POLNO UZNEMIRAVANJE DJEVOJČICE (4) PUŠTEN NA SLOBODU: Mještani zgranuti zbog onog što čuju!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Istraga u ovom slučaju se nastavlja

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladimircima, uhapsili su patnaestogodišnjaka iz okoline Vladimiraca zbog sumnje da je polno uznemiravao četvorogodišnju dJevojčicu.

U saopštenju PU Šabac navodi se da je "osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, sproveden sudiji za maljoletnike u Šapcu".

Zamjenik OJT u Šapcu, Milan Milutinović, koji je portaprol Višeg OJT, ukazuje da postupak, u ovom slučaju, kao i obično kada su maloljetnici u pitanju, vodi sudija za maljoletnike. U međuvremenu, kaže sagovornik, sudija za maljoletnike Višeg suda u Šapcu saslušao je dječaka i pustio ga na slobodu.

Istraga se nastavlja, koja podrazumijeva, pored ostalog, pregled četvorogodišnje djevojčice i druga saslušanja.

Prema nezvaničnim informacijama roditelji dječaka i djevojčice su se dobro poznavali, međusobno posjećivali i družili. Sve do 21. decembra, kada je majka djevojčice prijavila događaj, posle čega je uslijedila akcija policije i tužilaštva. 

Prema nezvaničnim saznanjima, ljekar koji je pregledao dijete, nije pronašao tragove povrede genitalija. Zasad se istraga vodi samo za polno uzmeniravanje, a kako će biti dalje zavisiće od sveobuhvatne istrage, koja je u punom zamahu.

Šta se podrazumijeva, u ovom slučaju, pod "polnim uzmeniravanjem", informacije su koje, u interesu zaštite djeteta i istrage, stoje samo kod nadležnih.

U selu Matijevcu, gdje žive porodice dječaka i djevojčice, mještani su, u najmanju ruku, zgranuti od onog što čuju. Ljudi samo odmahuju rukama.