Region

ER SRBIJA O GAŠENJU MONTENEGRO ERLAJNSA: Nastavićemo da obezbjeđujemo vazdušnu vezu preko svoje matične luke u Beogradu

Autor Tamara Sekulović

Crnogorska nacionalna avio kompanija Montenegro Erlajns od danas više neće obavljati komercijalni saobraćaj.

Izvor: youtube/screenshot/air7HD

Avion Montenegro Erlajnsa koji je sinoć u 19:36 poletio iz Beograda za Podgoricu, u koju je sletio posle samo 37 minuta, obavio je poslednji let ove kompanije.

U vezi sa gašenjem crnogorske nacionalne avio kompanije koja nije mogla da isplati dugove, oglasila se i Er Srbija:

"Imajući u vidu novonastale okolnosti i obustavu saobraćaja Montenegro Erlajnsa, Er Srbija će nastaviti da obezbjeđuje snažnu vazdušnu vezu između gradova u regionu, Evropi i Mediteranu, kao i Sjevernoj Americi, preko svoje matične luke u Beogradu", navodi se u saopštenju srpske avio kompanije i dodaje:

"Srpska nacionalna avio-kompanija pažljivo će pratiti eventualne promjene u tražnji tokom narednog perioda i svoje kapacitete i frekvenciju letova prilagođavati tim promjenama. Najtačniji red letenja Er Srbije uvijek je dostupan posredstvom airserbia.com."

Ministar za kapitalne investicije u Vladi Crne Gore, Mladen Bojanić, u četvrtak je saopštio da će Vlada ugasiti Montenegro Erlajns.

On je rekao da Vlada ne može da donese nijednu zakonitu odluku kojom će pomoći ovom avio-prevozniku, što znači prizemljenje aviona u najskorijem roku. Bojanić je nakon sjednice Vlade rekao da je u planu osnivanje nove kompanije koja bi trebalo da bude operativna do sledeće turističke sezone.