Region

ESTRADA U PANICI, PAO LUKIN BRAT: Pjevači, sportisti i biznismeni kupovali ukraden nakit od Nebojše Bojovića!

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Srpska estrada je u panici nakon saznanja da je poznati zlatar Nebojša Bojović, inače brat Luke Bojovića, koji se nalazi na odsluženju kazne u Španiji, uhapšen sa "pink panterima"!

Izvor: Kurir

Pripadnici ove bande su osumnjičeni da su u Diseldorfu ukrali 41 sat i narukvicu luksuznog švajcarskog brenda "brege", a upravo su poznate ličnosti godinama kupovale skupocjenosti od Bojovića! Kako Kurir saznaje, pjevači, ali i sportisti i biznismeni, u strahu su da ih policija ne pozove na saslušanje jer strahuju da je "Bojović bilježio kupce, ali i dužnike".

Gogin kum

Da podsjetimo, srpska policija uhapsila je Nebojšu Strugara, označenog kao vođu grupe, Nebojšu Bojovića i A. J. i S. Š., koji se sumnjiče da su sa još jednim saučesnikom opljačkali prodavnicu "Brege" u tržnom centru. Kako je utvrđeno, A. J. i S. Š. su kolima uletjeli u centar, polupali stakla i u munjevitoj akciji pokupili satove i narukvicu. Samo devet dana kasnije uhapšeni su u Beogradu, blizu stana Nebojše Strugara, koji je priveden dok se nalazio s Bojovićem.

Sumnja se da je brat Luke Bojovića uz pomoć Pink Pantera htio da dođe do luksuzne robe koju bi kasnije prodavao u svojoj juvelirnici. On je ovdje bio posrednik. Inače je poznat kao dobar prijatelj brojnih srpskih estradnjaka, koji su se godinama snabdijevali nakitom kod njega - kaže izvor iz istrage.

Naime, Bojović je izuzetno blizak sa mnogo srpskih starleta, pjevača, učesnika rijalitija, a čak je i kumovao pjevačici Gogi Sekulić na njenom prvom vjenčanju.

- Nebojša je poznat kao zlatar sa zaista izuzetnim komadima nakita i prosto je bio prestiž kupovati dragocjenosti kod njega. Sada se ispituje da li možda još dragulja koje je imao u zlatari potiču iz krađa Pink Pantera, kao i da li je ovakav obrazac bio praksa - navodi sagovornik Kurira.

Poznati na žurkama

Nebojša Bojović poznat je kao pravi boem, te je svake godine spektakularno proslavljao rođendan, a među zvanicama se nalazila gotovo cijela estrada. - Glavni gost mu je bio sada pokojni Džej Ramadanovski, Lepi Mića je jedan od njegovih najbližih prijatelja, a tu nikada nije manjkalo ni lijepih devojaka, te su zvanice bile i Soraja, Ana Korać, Aleksandra Subotić. Bio je blizak i sa brojnim pjevačicama - priča naš izvor Kurira

 U isto vrijeme, estradnjaci su se veoma uplašili jer su imali veliko povjerenje u njega. Oni se sada brinu da bi negdje u inostranstvu mogli biti zaustavljeni sa ukradenim nakitom i satovima, te da bi ostali i bez dragocjenosti, a i bili privedeni u policiju - kaže  sagovornik Kurira, koji objašnjava da se uz originalnu robu uvijek dobija garancija, koju ukradene vrijednosti nemaju.

Ostao u pritvoru

Sva četvorica osumnjičenih saslušana su pred Tužilaštvom za organizovani kriminal i određen im je pritvor do 30 dana. - Bojoviću je pritvor određen kako ne bi ponovio djelo, Strugaru da ne bi ponovio djelo i uticao na svjedoke, dok A. J. i S. Š. ostaju u pritvoru da ne bi pobjegli, uticali na svjedoke i ponovili djelo.

Podsjetimo, "brege" satovi su jedni od najskupljih ručnih časovnika na svijetu. Koliko je ova marka luksuzna, govori podatak da ih reklamira najplaćeniji svjetski fudbaler Kristijano Ronaldo, koji nosi preskupi sat "brege" vrijedan čak 802.000 dolara. Inače, Nebojša Bojović je i prije pet godina je dovođen u vezu sa Pink Panterima, kada su mediji pisali da mu je sada pokojni Borko Ilinčić, koji je osuđen za pljačku u Dubaiju, nudio dijamante. Međutim, policija nikada nije utvrdila da li je Bojović sarađivao sa Ilinčićem.