Region

VRATIO 50 SLUŽBENIH AUTOMOBILA: Draško odmah menja sistem u Banjaluci, od prodaje vozila - 50.000 evra za grad

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

On je poludeo brojem službenih automobila

Izvor: mondo.ba

Banjaluka je danas i zvanično dobila novog gradonačelnika - najmlađeg koji je ikada bio na čelu nekog većeg grada u BiH, Draška Stanivukovića. 

Kao bomba odjeknula je vest sredinom novembra da je dvadesetsedmogodišnji Stanivuković uspeo da posle 22 godine vladavine Milorada Dodika, skine njegovu stranku iz Banjaluke.

Draško je na dužnost gradonačelnika stupio danas, a kako stvari stoje, odmah se bacio na menjanje sistema koji je bio na snazi do sad.

Njega je, prvog radnog dana kao gradonačelnika, zatekla informacija da grad koristi preko 50 službenih automobila što se njemu ni malo nije svidelo.

Сви кључеви од преко 50 службених аутомобила враћени су у 16 часова, на мој захтјев, у просторије Кабинета...

"Svi ključevi od preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 časova, na moj zahtev, u prostorije Кabineta gradonačelnika. Niko više nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe kao što je to do sada bio slučaj. Preko 70 odsto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave, nakon radnog vremena. Donećemo Odluku da svi službeni automobili moraju biti obeleženi i ona je spremna, a spreman je i novi Pravilnik o upotrebi ovih vozila. Među ovim ključevima nalaze se automobili u vrednosti od preko 100.000 КM, koje ćemo prodati, jer za građane Banje Luke postoje prioritetnije stvari. 

Rasipničkom ponašanju moramo stati na kraj, a ovo je samo prvi korak u tom naumu, večeras donosimo još niz odluka" poručio je mladi gradonačelnik.