ISTRAGA

SPISAK ZA LIKVIDACIJE: Darko Elez imao listu smrti na kojoj su bili političari, biznismeni i škaljarci!

Autor Adela Mulić Izvor Kurir

Vođa jedne od najopasnijih kriminalnih grupa u regionu, koji je navodno postao blizak kavačkom klanu, prema operativnim informacijama, dovodi se u vezu s više ubistava u Beogradu i Bosni.

Izvor: Kurir

Darko Elez (40), koji je uhapšen u ponedjeljak u Beogradu po poternici iz BiH zbog više krivičnih djela, među kojima su i dva ubistva u Sarajevu, i u Srbiji se dovodi u vezu s likvidacijama koje su se dogodile u posljednje dvije godine, a koje još nisu rasvijetljene!

Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji sumnjaju da je Elez umiješan u više zločina, među kojima su i ubistva beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, ali i Siniše Milića, šefa obezbeđenja Filipa Koraća, kao i Aleksandra Šarca i Bojana Mirkovića.

Sagovornik Kurira podsjeća da su svi likvidirani na neki način povezani sa škaljarskim klanom, odnosno Lukom Bojovićem, koji je navodno u dobrim odnosima sa „škaljarcima“.

- Ime Darka Eleza dovodi se u vezu sa dvadesetak likvidacija u regionu, ali i inostranstvu. Operativne informacije ukazuju da se on u posljednjih godinu dana povezao s novom kriminalnom grupom iz Beograda, poznatom po brutalnosti, otmicama i ubistvima, a koja je oslonjena na kavački klan. Sumnja se da Elez nije direktno učestvovao u ubistvima, već da je pružao logistiku i pomagao izvršiocima poslije zločina da se sklone - otkriva izvor i dodaje:

- Posljednje ubistvo koje se dovodi u vezu sa Elezovom grupom navodno je ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu. Prema operativnim saznanjima, izvršioci ubistva imali su logističku pomoć Elezove grupe, koja je trebalo da im pomogne da pređu Drinu.

Inače, kriminalna grupa čiji je Elez, kako se sumnja, bio organizator, godinama je poznata po razbojništvima, oružanim pljačkama, trgovini drogom i likvidacijama. Izvor podseća da je kod Eleza još 2009, prilikom hapšenja u Srbiji, nađen spisak za odstrel.

- Na tom spisku tada je navodno bilo 10 osoba, funkcionera policije, suparnika, ali i biznismena. Većina njih bila je iz Bosne - kaže sagovornik i objašnjava da je posle otkrivanja spiska smrti Elez proveo devet godina iza rešetaka, u zatvoru Sremska Mitrovica.

- Sudeći po dešavanjima i pregrupisavanju u podzemlju, taj spisak je u međuvremenu verovatno produžen. Stvoreni su novi klanovi, neki su ojačali, a Elezova grupa se povezala i s novim klanovima i, prema saznanjima iz istrage, nastavila da vrši najteža krivična dela i u Srbiji i u regionu - zaključuje izvor.

Izvor: Kurir