Region

OBJAVLJENE POSLEDNJE INFORMACIJE O STANJU MILORADA DODIKA: Oglasio se Univerzitetski klinički centar Republike Srpske!

Autor Gordana Bojanić Izvor RTRS

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je hosipitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC)

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Kako su naveli iz te zdravstvene ustanove srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je stabilnog zdravstvenog stanja i nije životno ugrožen.

Iz UKC-a, gde je Dodik sinoć primljen na lečenje, saopšteno je da je u toku detaljna dijagnostička obrada. Urađen je još jedan test na korona virus, a rezultat prvog - zbog kontakta sa zaraženom osobom bili je negativan.

"Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik hospitalizovan je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske zbog mučnine i bolova u želucu, a zdravstveno stanje za sada je stabilno i nije životno ugrožen", saopšteno je iz UKC-a Srpske.

Zdravstveno stanje srpskog člana Predsedništva i lidera SNSD-a praćeno je redovno jer je boravio u izolaciji od 16. decembra, zbog kontakta sa osobom zaraženom korona virusom.

Test Dodika na taj virus pokazao je negativan rezultat, potvrdio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Predsednik je osećao određenu malaksalost i zbog te malaksalosti kao i mučnine sinoć je primljen u UKC. Ono što je jako bitno jeste da, osim toga što sam spomenuo, predsednik se oseća dobro, nije priključen na bilo kakve aparate, na bilo kakve uređaje za pomoć pri disanju ili bilo čemu. Dakle, oseća se dobro. Prati se njegovo kompletno stanje i već sutra ujutru će biti više informacija", izjavio je Kovačević.

Kovačević je dodao da je urađen još jedan test na virus korona, a više informacija saopštiće kada bude završena analiza.