Region

FAJZEROVA VAKCINA STIŽE DO KRAJA GODINE: Premijerka Srbije o imunizaciji na korona virus!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić navela je kada se očekuje dolazak vakcine protiv korona virusa u Srbiji

Izvor: TV Pink

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić je u emisiji "Hit tvit" na TV Pink izjavila da je Srbija potpisala ugovore bilateralna sa američkim "Fajzerom", ruskom stranom za "Sputnjikom V" i kineskom kompanijom "Sinofarm".

"Po planu isporuke, dio očekujemo do kraja ove godine, prvo Fajzerove, jer smo sa njima prvo potpisali ugovor", istakla je srpska premijerka i dodala da to neće biti velike količine.

Predsjednica Vlade Srbije je navela da se nada da će Srbija dobiti i kineske i ruske vakcine do kraja godine, a da će onda u januaru i februaru Srbija imati značno veće količine vakcine.

Govoreći o ruskoj vakcini "Sputnjik V", premijerka je istakla da je Rusije poslala juče još 50 uzoraka ruske vakcine protiv korona virusa "Sputnjik V" radi njene registracije u našoj zemlji. Ona se zahvalila partnerima iz Rusije na tome što rade sa Srbijom na ispitivanju ruske vakcine.

"Taj partnerski odnos nama znači i želim da se zahvalim na tome", izjavila je Brnabićka.

Ona je navela i da postoji mogućnost zajedničke proizvodnje ruske vakcine u Srbiji, odnosno da razgovori o tome još uvijek traju.

"I Mađari su (sa Rusima) razgovarali o (zajedničkoj) proizvodnji vakcine. Mi imamo Torlak koji ne postoji takav u ovom dijelu Evrope i počeli smo te razgovore i ja se iskreno nadam da ćemo doći do toga, ali ne mogu da garantujem", navela je Brnabić.