Region

VUČIĆ O KORONI: Prve vakcine u Srbiji prije kraja godine!

Autor Ana Božović Izvor Kurir

Predsjednik Srbije je jutros u Inđiji rekao da će vakcinacija početi najkasnije u januaru, te naglasio da u bolnicama imaju više od 9.000 ljudi, što je ogroman broj, piše Kurir.

Izvor: RTS/Screenshot

Vučić je izjavio danas da će prve količine vakcina u Srbiju stići prije kraja godine, a da će vakcinacija krenuti kada to odobre zdravstvene vlasti, najkasnije u januaru, ali možda i krajem decembra.

On je to rekao jutros u Inđiji gde je položen kamen-temeljac za japansku fabriku guma Tojo tajer.

Vučić je rekao da su brojke u Srbiji jutros bolje nego juče ali i dodao da u bolnicama imaju veliki broj ljudi, više od 9.000.

"Mi ćemo prve količine vakcina, bar dvije različite vakcine, a možda i tri, imati prije kraja godine. Da li ćemo prije kraja ove ili početkom sledeće godine krenuti u vakcinaciju, zavisi od stručnih tijela u zemlji, od zdravstvenih vlasti, kada one odobre", rekao je Vučić u Inđiji na pitanje u vezi sa vakcinama.

"Kada kažem da ćemo nešto da uradimo, mi to i uradimo. Možda zakasnimo par dana, ali uradimo. Bićemo ispred drugih u svemu", rekao je Vučić i podsjetio da su kritike stigle i na račun bolnice u Batajnici, što je otvaranje kasnilo par dana u odnosu na najavljeno, ali ostaje činjenica da je urađeno ono što je malo zemalja u svijetu uradilo.