Region

PODVIG SRPSKIH KARDIOLOGA: Operisali kovid pozitivnom pacijentu SRCE, uživo preko Zoom platforme! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Kolege gledale operaciju u trajanju od 20 minuta!

Izvor: Kurir TV

Srpskii kardiolozi pomjeraju granice i to usred korone!

Dokaz za to je operacija u angio sali Odjeljenja invazivne kardiologije u Zaječaru koja je izvedena tokom šestog Međunarodnog simpozijuma interventne kardiologije koji se održavao onlajn, i to nad pacijentom sa infarktom u životnoj opasnosti, koji je ujedno imao i korona virus.

On je dovezen iz Negotina, a ljekari su mu odmah i to pred kamerama, u prenosu uživo, spasili život!

Dr Vladimir Mitov, šef Odjeljenja invazivne kardiologije ZC Zaječar kaže da su svi učesnici simpozijuma imali priliku da preko Zooma posmatraju operaciju koja je trajala oko 20 minuta.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

"Uživo su svi učesnici mogli da prate uživo kako je taj pacijent liječen. Operacija je trajala 20 minuta, pacijent je bio kovid pozitivan, pa je cijela ekipa uradila intervenciju u punoj opremi, sa skafanderima, kako procedure nalažu", objasnio je dr Mitov.

Inače, simpozijum je organizovan kako bi se struka upoznala sa novinama u dijagnostici i terapiji kardio-vaskularnih oboljenja.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Srbiji, Krizni štab će zasijedati u ponedeljak i razmatrati nove mjere zbog rizika koji donosi veliki broj srpskih državljana koji planiraju da dođu u domovinu tokom praznika.