Region

Oglasila se i Priština povodom "tehničke greške" MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Autor Gordana Bojanić Izvor Agencije Izvor CdM

Ministarstvo zdravlja Crne Gore saopštilo je danas da je došlo do tehničke greške u odluci o novim epidemiološkim mjerama, u kojoj je Kosovo označeno sa zvjezdicom, bez fusnote.

Montenegro Prime Minister Zdravko Krivokapic, right, speaks in parliament building in Podgorica, Montenegro, Friday, Dec. 4, 2020. Montenegro's parliament voted Friday to approve a new coalition government, ending the domination of a pro-Western party that has ruled the small Balkan nation for almost three decades. The new pro-Serb government is led by Prime Minister Zdravko Krivokapic, a university professor and a novice in politics who promised to work on creating conditions for holding "first fair democratic elections" in Montenegro. (AP Photo/Risto Bozovic)
Izvor: Risto Bozovic/AP

Navode i da tehnčka greška, nakon što je uočena, odmah i ispravljena, što se, kako kažu, može videti i na sajtu Ministarstva zdravlja.

"Prilikom pripreme tabele sa novim setom mjera u borbi protiv pandemije izazavane virusom covid 19, došlo je do tehničke greške, kojom prilikom je označeno Kosovo sa zvjezdicom", navodi se u saopštenju iz tog resora, prenio je portal CdM.

Objavljivanje dokumenta sa zvjezdicom pored naziva za Kosovo, crnogorski mediji su protumačili da nova ministarka zdravlja u novoizabranoj vladi Jelena Borovinić Bojović ne priznaje kosovsku nezavisnost.

Priština o fusnoti: Nemamo informacije da je Crna Gora promijenila odnos prema Kosovu

Portparolka Vlade Kosova Antigona Bedžaku izjavila je da Priština ne raspolaže zvaničnim informacijama da se "bilo šta promijenilo" u odnosu Crne Gore prema Kosovu nakon što je ministarka zdravlja nove vlade u Podgorici u označila Kosovo zvezdicom (fusnotom) koju koriste države koje nisu priznale njegovu nezavisnost.

Bedžaku je za prištinsku agenciju Telegrafi navela da su odnosi Kosova sa Crnom Gorom "odlični, dobrosusjedski".