Region

VLADA JAPANAC U ZATVORU: Bivši pripadnik ZEMUNSKOG KLANA se u bjekstvu oženio i promijenio identitet!

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir

Vladimir Jovanović (52), poznatiji kao Vlada Japanac, prebačen je juče u Okružni zatvor na izdržavanje kazne od četiri godine, saznaje Kurir!

Izvor: Kurir

Izvor Kurira otkriva, Jovanović se u međuvremenu oženio i uzeo prezime supruge "kako bi zametnuo trag".

- On je neko vrijeme boravio van granica Srbije, navodno iz straha za sopstvenu bezbjednost. Posle hapšenja priveden je u policiju koja je potvrdila njegov identitet, a potom je prebačen u zatvor u Bačvanskoj ulici - dodaje izvor Kurira.

Podsjetimo, Jovanović je uhapšen juče po potjernici koja je za njim raspisana jer se nije odazivao na pozive da se sam javi. Prema nezvaničnim informacijama, on je prilikom hapšenja pokušao da pobjegne, ali je brzo savladan i priveden.

Nekadašnji pripadnik zemunskog klana policiji je dobro poznat odranije. U prošlosti je hapšen zbog više krivičnih djela, među kojima su iznuda, prijetnja, otmica i izazivanje opšte opasnosti.

Apelacioni sud, podsjetimo, osudio je Vladimira Jovanovića 2017. godine na 34 mjeseca zatvora zbog iznude 710 eura i 4.000 dinara od radnice jednog kafića.

- Takođe je osuđen i na godinu i tri mjeseca zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti. U dio kazne zbog iznude uračunat mu je i pritvor, pa mu je ukupno ostalo da odsluži još četiri godine - objašnjava sagovornik Kurira.

Tagovi