Svirepo ubistvo!

ŽRTVU PRATILI POMOĆU POSEBNOG UREĐAJA: Saslušani osumnjičeni za ubistvo Bojana Mirkovića kod Delta sitija u Beogradu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Evo kako se branio jedan od osumnjičenih

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Danas je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, povodom ubistava izvršenog dana 12. novembra, u naselju Belvil nad oštećenim, a sada pokojnim Bojanom Mirkovićem, obavljeno saslušanje dva lica, B.K. i I.N.

Osumnjičeni su krivično delo, koje je kvalifikovano kao teško ubistvo na svirep i podmukao način iz člana 114 KZ, izvršili u saizvršilaštvu sa još jednim NN licem čija je identifikacija u toku.

Osumnjičeni su u periodu od početka novembra meseca do dana egzekucije, oštećenog pratili pomoću posebnog uređaja kako bi locirali njegovo kretanje, a sve to radi izvršenja krivičnog dela i likvidacije sada pokojnog Bojana Mirkovića koji je upucan sa najmanje osam projektila.

Neposredni izvršilac je NN lice koje se nakon izvršenja dela sa lica mesta udaljilo biciklom.

Osumnjičeni I.N.je negirao izvršenje predmetnog krivičnog dela i dalje nije iznosio svoju odbranu, a osumnjičeni B.K. je izneo svoju odbranu i u svemu osporio svoje radnje izvršenja.

Predlog za pritvor je stavljen iz svih zakonskih razloga.

Prilikom stavljanja predloga za pritvor, javna tužba je između ostalog imala u vidu težinu krivičnog dela, način izvršenja, činjenicu da je delo izvršeno u toku dana, u gusto naseljenoj stambenoj zgradi, u trenutku kada je na tom mestu cirkulisao veliki broj ljudi, odnosno građana, kao i svirepost i podmuklost u načinu njegovog izvršenja.

Snimak hapšenja osumnjičenih pogledajte ispod.

Inače, Mirković je ubijen 12. novembra u naselju Belvil kod Delta sitija.

On je brutalno likvidiran ispred zgrade u kojoj je stanovao kada se vraćao kući iz supermarketa.

Naime, on je ubijen kod lifta podzemne garaže, a kako se pretpostavlja, Bojan jeprimetio ubicu i pokušao da mu pobegne, ali ga je on sustigao.

Izvor: Adria Media Group

Ubica koji je nosio kacigu za motor i imao pištolj sa prigušivačem je u Bojana ispalio više hitaca.

Mediji su preneli i da je ubica navodno došao na električnom trotinetu, kao i da je Bojan navodno imao lažna dokumenta na ime Jordan B.

Mirković je sahranjen je 18. novembra u belom kovčegu, uz pojanje crkvenog hora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je rekao da policija zna ko stoji iza ovog ubistva.

Tagovi