Region

REGION BRUJI O ZATVARANJU "ZARA" PRODAVNICA: Oglasila se kompanija, evo šta je istina

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Veliki modni lanac "Zara" koji posluje i u Crnoj Gori i Srbije zatvara hiljade radnji širom svijeta.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Danas tokom dana, pojavila se vijest da modni lanac "Zara" zatvara svoje radnje u Srbiji.

Navodno su odlučili da će pokušati povećanje online prodaje tokom haosa koji je uzrokovala pandemija koronavirusa.

U jednoj objavi na Facebooku navedeno da je u toku velika online akcija usled zatvaranja nekoliko maloprodajnih objekata u Srbiji, o čemu je nagađano i u junu.

Ipak, nedugo nakon te informacije, stigao je odgovor iz "Zare" u kome u potpunosti odbacuju mogućnost zatvaranja radnji u toj zemlji. Njihov odgovor prenosimo u cjelosti.

"Poštovani,

Obavještavamo vas da su danas objavljeni podaci o zatvaranju naših prodavnica u Srbiji potpuno netačni. Zara ne zatvara svoje prodavnice u Srbiji i ne planira komercijalne akcije poput onih pomenutih u vijestima. Istakli bi da mediji koji su objavili ove informacije nikada nisu na tu temu kontaktirali Zaru.

Hvala na razumijevanju.

Srdačan pozdrav,

Zara Serbia".

Naime, španska kompanija "Inditex" u okviru koje je i brend "Zara" kao i još nekoliko drugih, objavio je da će po svijetu zatvoriti između 1.000 i 1.200 manjih radnji a povećati onlajn kupovinu kako bi apsorbovali troškove izazvane korona virusom.

Iz kompanije je potvrđeno da je poslovanje brenda "Zara" stabilno kao i da će radnicima iz radnji koje budu zatvorene biti ponuđeni drugi posovi, kao na primjer da budu sipečeri za onlajn prodaju.